Emma Barremyr

En lista med 10 fredagstips

God morgon! Jag har två gånger tidigare skrivit listor med fredagstips till er, här och här. Idag tänkte jag att det är dags igen. Eftersom listan varit väldigt uppskattad tidigare kör vi helt enkelt en ny lista med 10 nya fredagstips!

Varsågoda, här får ni 10 fredagstips att njuta av i helgen!

1. Ett gott bröd

Drömmen är ju att ha ett nybakt bröd till helgens frukostbord. Idag vill jag tipsa om min cashewnötslimpa som är så god och väldigt enkel att slänga ihop. Det enda du behöver göra är att röra ihop alla ingredienser, hälla upp smeten i en form och grädda den i ugnen en timme. Ingen jästid eller sånt krångel. Släng in brödet i ugnen på fredagskvällen och låt det sedan svalna under en bakduk under natten. Till morgonen har du ett rykande färskt nybakt bröd. Hur ljuvligt?!

Här finns receptet på cashewnötslimpan!

2. En bra film

Har i tidigare fredagslistor tipsat som både ”Breathe” och ”Ted – för kärlekens skull” som båda är heeelt fantastiska filmer. Se dem om ni inte gjort det!

I den här listan vill jag tipsa om ”The greatest showman” och ”A star is born”. Magiska filmer med fantastisk musik! Vi brukar alltid hyra online och streama filmen till tv:n. Smidigt och bra! Den sistnämnda är dock rätt ny så den kanske bara går att se på bio fortfarande, så om ni är sugna på bio i helgen är det mitt bästa tips!

3. Sträck ut din kropp

Här är ett tips på ett stretchpass med fyra sköna stretchövningar som du kan unna din kropp i helgen. Fyra övningar som mjukar upp i rygg och höfter, som öppnar upp i bröstet och underlättar andningen.

s5-3

Foto: Jakob Dahlström 

4. En mindfulnessövning

Här är en övning som hjälper dig att öva på att äta medvetet –> ”The medvetna smakbitar”.

5. Ett gött intervallpass

Åh, tänk att få riva av ett gäng intervaller, känna svetten rinna, pulsen slå och endorfinerna rusa. Det här intervallpasset ger dig precis det – svett, puls och massa enorfiner!

s5-4

s5-5

6. En god middag

Gör egna gnocchi med pesto eller den här ljuvliga vegetariska wrapen med grönsaksröra, avokado, getost och pinjenötter. Galet goda båda två!

7. Ett härligt styrkepass

Träna med en kompis! Det blir jobbigt, effektivt och dubbelt så kul. Det enda ni behöver är varandra och en yta att vara på!

8. Ett hemgjort lördagsgodis

Försvinnande goda jordnötsfudge! Dessa har länge varit en favorit hos oss och jag får aldrig nog av dem. MUMS!!!

IMG_9650

9. En favoritfika

Det är semmeltider och såklart måste jag därför tipsa er om mina goda rawfoodsemlor. Du kommer förmodligen aldrig äta en godare semla än den! Baka ett gäng och bjud hem några vänner på semmelfika i helgen vetja!

10. En bra bok

Jojo Moyes bok ”Sista brevet från din älskade” har jag precis betat av i ljudboksform. Den är så bra! Jag läste den för några år sedan och den är lätt värd en andra gång. Ljudböcker är förresten guld när man inte har tid att sitta ner och läsa!

Och ja, med dessa fredagstips önskar jag er en fin helg! Ta hand om er och försök att fylla på er själva med saker som ni mår bra av <3

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Hej!
    Kan man använda någon annan nöt än cashew? Mina barn är väldigt jordnötsallergiska och alla cashewnötter jag har hittat på Ica innehåller spår av jordnötter. Kan mandel funka eller det kanske blir för mycket mandelsmak?

stats