Emma Barremyr

Gudomliga Jordnötsfudge

IMG_9648

 

Hej godingar ♥

 

Vet ni vad jag har gjort?

JORDNÖTSFUDGE!!!

 

Som jordnötssmörsälskare kan det vara det godaste jordnötsgodiset jag någonsin ätit! Tänk er mjuka, men ändå lite sega, lagom söta fudge med smak av jordnöt och lite kokos. Jag DÖR vad gott!

Jag gjorde dessa godingar tidigare i veckan och de försvann i ett naffs när jag ställde fram dem till onsdagens soffmys framför tv:n! De passar perfekt när du är lite sådär småsugen på något sött och gott, men ändå vill få i bra grejer. Jordnötsfugen är hälsosamma med ett fint näringsinnehåll och bra fetter som mättar magen och suget.

Till fredagsmys? Som en del av mellanmålet? Till efterrätt? Till fikastunden? Som en del av frukosten?

Ja – närsomhelst när du känner för lite extra lyx helt enkelt!

 

IMG_9650

 

Ingredienser:

 • 6 dadlar
 • 1 dl jordnötssmör
 • 1 msk kokosolja
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk kokosmjöl
 • 1 nypa salt
 • riven kokos till garnering

Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Lägg matfolie i en låda och tryck i smeten. Toppa med kokos, sätt på locket och ställ in i kylen ett par timmar. Ta sedan ut skär i bitar. Servera genast eller ställ in dem i frysen igen och ta fram vid behov!

 

IMG_9649

 

Rekommenderas starkt, men jag VARNAR – FARLIGT gott alltså!

 

Med det sagt önskar jag er en trevlig helg mina kära vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara M

  Jag ska LÄTT testa dessa! Så får jag lite omväxling från att bara äta jordnötssmör ur burken hehe

  Jag undrar om du har något recept på glutenfria frasvåfflor? Alltså riktigt frasiga våfflor, inte mjuka äggiga som tyvärr ganska många ”nyttiga” recept annars blir.

  Ha det gött! 🙁

  1. Jonna

   Hej!
   Vet inte om Emma har ett recept, men detta recept gör jag när jag vill ha just frasvåfflor, alltså utan ägg!

   Blanda 1 dl rårismjöl, ½ tsk bakpulver och eventuellt lite lite sötning, rör i 15g smält kokosolja och sedan ¾ dl vardera mjölk och vatten. Låt stå någon minut och grädda sedan.

   Blir inte riktigt som vanliga våfflor, men frasiga (nästan knapriga) och såå goda!

   1. Emma

    Men TACK! Saknar recos på frasiga våfflor, så dessa ska jag också testa – redan nu ikväll tror jag 🙂 Kram

  2. Emma

   Haha, ja omväxling förnöjer ju! Ser dock att jag skrivit fel i receptet! Ska vara 1 msk kokosolja och 1 tsk kokosmjöl 🙂 Hoppas du gillar dem! Riktiga frasvåfflor har jag tyvärr inget recept på, men testa tipset i kommentaren ovan, det ska jag göra 🙂

stats