Emma Barremyr

4 sköna stretchövningar

Det är fredag och snart helg! Efter några veckors arbete efter semestern kanske kroppen börjar kännas lite stel och öm. Glöm inte bort att ge den kärlek och omtanke!

Här kommer fyra sköna stretchövningar som du kan unna dig att göra i helgen. Fyra övningar som mjukar upp i rygg och höfter, som öppnar upp i bröstet och underlättar andningen.

Tips – Gör tio repetitioner av varje övning i en cirkel och upprepa cirkeln två gånger. Kom ihåg att göra övningarna långsamt och att andas djupa andetag.

Bröstkorgsrotation

Stå på alla fyra. Andas in och för den aktiva armen ut åt sidan och upp. Rotera överkroppen så den följer med under hela rörelsen. Håll hela tiden blicken på handen. Andas ut och för armen ner tillbaka. Upprepa åt andra sidan.

Fokus: bröstrygg, axlar, bröst

150119 veckorevyn0620

150119 veckorevyn0621Katt – ko

Stå på alla fyra med parallella lår och armarna rakt ner från axlarna. Skulderbladen hålls in mot ryggen och nacken ska vara lång. Andas in, svanka i ryggen och se upp. Andas ut- runda ryggen och se mot naveln. Fokusera på rörelsen i ryggraden, svanka också i bröstryggen. Kom tillbaka till startläget och upprepa!

Fokus: rygg, mage

150119 veckorevyn0628

150119 veckorevyn0629Duvan

Vik in det främre benet och låt det bakre benet vara sträckt. Fokusera på att få en utåtrotation i höften och känn att det sträcker i sätet (det ska inte göra ont i knät). Om det känns okej lutar du dig framåt och vilar huvudet på armarna framför dig.

Fokus: höft, säte, utsida lår

150119 veckorevyn0630

150119 veckorevyn0631

Höftflexion med rullning till huk

Stå med rak hållning och känn att du har vikten på hela fotsulan. Andas ut och starta rörelsen genom att rulla överkroppen ned mot golvet kota för kota och ta tag i fötterna med händerna. Kom ner på huk och stanna till. Sträck sedan ut knäna och rulla överkroppen sakta upp kota för kota medan du andas in igen.

Fokus: Baksida lår, vader, hälsena, nacke och rygg

150119 veckorevyn0632

150119 veckorevyn0633

150119 veckorevyn0634

Avsluta stretchpasset med att tänka 3 kärleksfulla tankar om dig själv och ta sedan med dig just känslan in i helgen!

Hoppas att du får en fantastisk fredag!

Bilder från Veckorevyn nr 8, 2015
Foto: Jakob Dahlström 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats