Emma Barremyr

Veckans intervallpass

Sedan några veckor tillbaka kör jag morgonträning en dag i veckan. Pelle flexar och börjar inte förrän 9.00 den dagen och det är så gött att han kan göra så! För min del är det ju så mycket skönare med morgonträning än att åka till gymmet efter att Pelle kommer hem från jobbet efter 16.00. Det är ju inte roligaste tiden i gymmet så att säga…

Och känslan av att få starta dagen med träning är ju så jäkla skön!

Tidigare i veckan åkte jag till gymmet och sprang ett gäng intervaller! Jag laddade som vanligt med ett par rejäla äggmackor och en stor kaffekopp. Mums! Kroppen kändes lite segstartad, men efter ett par intervaller var den igång och den där riktiga löparglädjen infann sig.

Jag är långt ifrån den nivå jag en gång varit på i löpningen, men det spelar ingen roll. Jag njuter så mycket av rörelsen idag och älskar känslan både under och efter löppasset. Intervaller är jobbiga och det är mentalt utmanande att pressa sig, men samtidigt en skön känsla att inse att jag klarar det om jag vill!

Vill ni testa intervallerna jag gjorde? Varsågoda, här kommer veckans intervallpass!

 

Börja passet med en lugn uppvärmningsjogg på 10 minuter och kör sedan ett par stegringslopp för att få upp farten i benen. Därefter är du redo för intervallerna! Kör igång!!!

Intervaller:

> 1 minut löpning, 1 minut aktiv vila x 5
> 45 sekunders löpning, 45 sekunders aktiv vila x 5
> 30 sekunders löpning, 30 sekunders aktiv vila x 5
> 15 sekunders löpning, 15 sekunders aktiv vila x 5

Aktiv vila innebär att du går snabbt/ joggar lätt mellan intervallerna, detta för att slaggprodukter från mjölksyran ska transporteras bort lättare. Står du still blir du lätt stum i benen. 

Avsluta passet med en lugn nedjogg på 5-10 minuter och gärna lite stretch/ yogaövningar!

 

Lycka till!

Kram / Emma

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats