Emma Barremyr

Ord från en onsdag

Halloj kompisar ♥

Vad intressant det var att höra er berätta om era tankar kring syskon! Extra glad blev jag över er som kommenterade att ni haft en första jobbig graviditet, men fick en bättre andra. Det ger mig hopp! Men sen tror jag även som några av er kommenterade att om jag får en jobbig graviditet till så fixar jag det också på något sätt. Tack för era tankar ♥

Elsa är fortsatt sjuk så vi är hemma för fjärde dagen i rad nu, och vi båda är lite lätt uttråkade. Visst är det mysigt att vara hemma, men det är skönt att komma ut och träffa lite folk också. Elsa är ett socialt barn och tycker det är väldigt kul när vi är ute på saker, och är ofta mer nöjd då än om vi är hemma. Hon brukar inte vara missnöjd med att vara hemma någon dag emellanåt, men flera dagar såhär blir lite segt både för mig och henne! Vi längtar efter våra vänner, kämpar på och hoppas att hon blir bättre snart!

Jag och Pelle hade bestämt att vi skulle dela på natten som var. Elsa sov fram till 04.00 imorse och då tog jag över. Jag hade ändå lyckats skrapa ihop 7 timmars sömn då så kände mig hyfsat pigg. Hon hade det väldigt jobbigt med hosta och slem i halsen efter att hon vaknat och var så himla ledsen. Efter en timmes ihärdigt hostande kräktes hon till slut (japp, på mig!) och somnade om en stund på mitt bröst. Älskade lilla plutt!

Vid 06.00 var hon vaken igen och då var jag så hungrig och sugen på frukost att vi gick upp. Elsa sov bara 40 minuter under förmiddagen så hon var trött och gnällig och inte nöjd med något annat än att sitta i selen, och när hon sitter i den vill hon att det ska hända grejer… jag får inte sitta still. Så under förmiddagen har jag roat mig med att fixa iordning maten till ikväll, bakat grötpinnar, städat toaletterna och lite sånt.

Nu sover hon ute i vagnen för andra gången idag och har snart sovit i en timme. Hon sover ju alltid mycket sämre när hon är sjuk så kanske får det bli tre kortare sovpass idag istället för två längre som hon brukar göra. Jag tänker att sömnen är ju extra viktig nu när hon är sjuk, så då får man rucka lite på rutinerna!

För övrigt så äter hon så himla dåligt och de senaste dagarna har jag knappt fått i henne något annat än välling, ersättning och lite grötsmoothie som jag gjort själv. Hon blir jätteledsen så fort vi försöker ge henne någon mat. Vet inte om det är fler tänder på gång eller om hon har ont i halsen. Hon gråter varje gång hon hostar också så jag tror att hon har ont i halsen eftersom hostan river rejält i halsen på henne. Någon som har tips? 

En dålig bild från min Instastory, men det är allt jag har att komma med nu!

 

Hoppas att ni mår bra och har en fin dag!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Vi har samma! Lider med er 🙂 Så jobbigt med kräket när de har så mkt slem. Vi har kört mest ersättning och lite smoothie. Efter några dar blev det bättre. Nu äter han igen. Förra gången hade vi ungefär en vecka med normalt ätande innan nästa sjuka kom :/ suck. Nu var det RS-virus. Kanske det hon har fått också? Lite segare och sätter sig längre ner. Inte så mkt att göra mer än att ge mkt vätska och ge dem det de vill äta. Vi fick nässpray utskrivet på recept, samma som finns receptfritt från 1 år. Tar det bara enstaka ggr för han fick nog biverkning av det och blev superspeedad en natt och var vaken 2,5h superpigg (!) så vi tar det lite lugnt med den. Annars bara babymist och lite snorsugande, mkt vätska… Hoppas hon kryar sig snart! Kram

stats