Emma Barremyr

Träna med bebis – sumosquat

Vi har tidigare gjort en vanlig knäböj med bebis, en övning som tränar rumpa och lår på ett gött sätt, eller vad säger ni? Knäböj är en av nia favoritövningar som jag gör ofta just för att den är så effektiv och tränar många muskler på samma gång!

Övingen går att variera på många sätt och en variation är sumosquat 

Sumosquat är som en knäböj, fast med bredare ställning mellan fötterna, en variant som bränner lite mer i rumpan än den vanliga knäböjen! Helt enkelt en goo övning för alla mammor som vill känna att rumpan finns där igen efter graviditeten, hehe…

Foto: Caroline Dahlén

Gör såhär: håll din bebis i famnen och ha blicken riktad rakt framåt under hela övningen. Ha brett avstånd mellan fötterna och tyngdpunkten rakt genom kroppen med något mer vikt på bakre delen av fötterna. Mage och korsrygg ska jobba statiskt, så att hela kroppen hålls stabil genom hela övningen. Andas in på väg ner, håll andan i övningens nedre fas, och andas sedan ut på väg upp. Avsluta rörelsen vid 90 graders vinkel i knäleder och pressa sedan upp igen.

 

–> Läs mer om mammaträning och se fler övningar här! <– 

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats