Emma Barremyr

Träna med en kompis

Att träna tillsammans med någon är både roligt och effektivt! Jag kör ofta övningar två och två när jag kör mina gruppträningar och det brukar vara väldigt uppskattat och generera i mycket skratt.

Det blir helt enkelt roligare när man är två, och träningen blir effektivare genom att man kan peppa varandra och dessutom använda varandras kroppsvikt som motstånd.

Här kommer fyra övningstips som du kan ta med en kompis, sambo, mamma, bror eller kollega ut och köra!

Förslag från mig: lägg in dem i ett cirkelpass med andra pulshöjande övningar och ni får ett grymt pass med både styrka och kondition. Nu kör vi!

Flytta rumpa sida till sida

Ligg skavfötters, höft mot höft och benen sträckta i luften och håll varandras händer. Jobba sedan med magen genom att lyfta era rumpor från sida till sida.

Fokus: mage

2.30

2.32

2.31

Dips/ bäckenlyft

Den enda av er står i broställning och jobbar med att sträcka upp höften medan den andra står i dipsställning med händerna på den andres knän. Var noga med att armbågarna pekar bakåt på den som gör dips och att den som gör bäckenlyft kniper i bäckenbotten och spänner i mage/ rumpa under övningen.

Fokus: triceps, rumpa och baksida lår

2.33

2.34

Armhävning/ situps

Dena ena av er ligger i situpsställning med brett isär mellan benen. Den andra står i armhävningsställning och håller i den andres knän. Jobba situps/ armhävning tillsammans. Den som gör armhävning kan välja att stå på knä eller att göra armhävning på tå.

Fokus: bröst och mage

2.35

2.36

Benbrottning

Sitt på rumpan mittemot varandra, håll upp benen och håll balansen så medan ni jobbar med att försöka putta omkull den andra genom att ge ”små sparkar” på fötterna. Det blir en hel del situps gjorda och mycket skratt genom hela övningen – jag lovar!

Fokus: mage

2.37

2.38

Hejaheja och lycka till!

Bilder från Veckorevyn nr 2, 2018
Foto: Jakob Dahlström 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats