Emma Barremyr

Hej från hemma

Det är tisdag och jag sitter hemma vid skrivbordet med ett snöblandat regn smattrande mot fönstret. Det är bara någon få plusgrad ute och i kaminen här inne sprakar en brasa. Höstmyset är ett faktum och fast att jag inte är så stort fan av den mörka årstiden finns det ändå små saker som har sin charm och som ger även den här tiden glädje och välmående, som den där brasan som sprakar.

Vi flög hem från Gran Canaria igår förmiddag och landade 15.30 lokal tid här hemma. Flygresan hem gick bra, och precis som på ditvägen lyckades vi få ett extra säte till Elsa, vilket gjorde hela flygresan så mycket härligare. Så skönt att slippa trängas. Sista timmen i flyget var dock sådär kul.. Elsa tröttande på precis allt vi hade som underhållning, var trött och rätt gnällig, så jag och Pelle fick anstränga oss. Resten av resan skötte hon sig själv rätt bra, lekte, sov, kollade på ipad o.s.v.

Det var så skönt att komma hem! Jag saknar redan solen och värmen, men hemma är ju alltid hemma. Elsa var också så lycklig över att komma hem. Hon tjatade om ”hem” halva flygresan och kastade sig över sina leksaker när vi kommit innanför dörren. Hon åt en stor portion mat, vilket inte hänt på hela resan och sen somnade hon redan innan 19 igår och tog sovmorgon ända till strax innan 08 idag, så vi båda vaknade utvilade kan man säga.

Vi hann bara med frukost innan vi fick hoppa i kläderna och åka till förskolan. ”Skolan” är också något Elsa frågat efter i flera dagar och hon var så glad över att komma dit. Hon hade inte varit där på två veckor, så jag följde med in en stund för att undvika en snabb lämning och sen fick jag som vanligt en puss innan jag åkte hem igen.

Och nu sitter jag här vid skrivbordet och funderar över livet och dess kontraster. Den senaste veckan har varit så underbar, men ändå är det skönt att komma hem till vardagen! Nu väntar några timmar jobb framför datorn innan jag och Elsa ska till BVC för halvårskontroll. Sen ska vi storhandla mat för veckan, hem och laga mat… o.s.v. Vardagen är igång med andra ord!

Har fått lite önskemål om inlägg kring resan, bland annat ”mat till barn” samt ”skillnaden med att resa med en bebis samt en 1,5-åring”, så det ska jag sätta mig med nu under förmiddagen. Har ni fler önskemål på inlägg eller frågor om resan får ni hojta till!

IMG_9629

IMG_9626

Hoppas ni alla får en fin tisdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Hej!
    Jag undrar hur ni löste transporten från flygplatsen? Åkte ni taxi (med barnstol?) till hotellet? Det är alltid ett problem när man reser med barn tycker jag. När vi var i Egypten blev det buss..med barn i knäet..

    1. ptbyemma

      Vi åkte med buss och hade Elsa fastspänd i eget säte när vi åkte från flygplatsen. När vi åkte lokaltrafiken satt hon i våra knän.

stats