Emma Barremyr

Recept cashewnötslimpa

IMG_6614

Hej vänner ♥

Jag har en brödnyhet jag bara måste dela med mig av, för det här brödet, det kan vara det godaste jag någonsin bakat! Det får smaklökarna att jubla och det vill ni inte missa.

En cashewnötslimpa! 

Så fruktansvärt jäkla gott att jag inte kan beskriva det på annat sätt. Ni får en uppmaning från mig – och det är att testa det här brödet!

Det är ett enkelt bröd som är svårt att misslyckas med. Det ska inte jäsas, utan du blandar bara ihop ingredienserna och skjutsar in det i ugnen en timme. Sedan har du ett rykande färsk bröd fullproppat med bra grejer som mättar och ger dig fin energi. Hur bra?

IMG_6590IMG_6598

Ingredienser:

5 dl cashewnötter

4 dl bovetemjöl

2dl havregryn

1 dl havremjöl

1/2 dl chiafrö

1 tsk fiberhusk

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 tsk brödkryddor

1 rivet äpple

5 dl yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa cashewnötterna till ett mjöl och blanda sedan ihop med övriga torra ingredienser. Riv ner äpplet och blanda sedan ner yoghurt och rör om tills du får en jämn och kladdig deg. Lägg bakplåtspapper i en brödform och klicka i smeten. Avsluta med att toppa med solroskärnor och pumpakärnor, klipp bort rester från bakplåtspappret och låt den sedan stå i ugnen 1 timme (OBS – efter 45 min kan du behöva lägga på lite folié så att inte ytan bränns). Ta ut brödet och låt det svalna helt innan du skär i det.

Ät med dina favoritpålägg förslagsvis till frukost, som melllis eller till en god soppa!

IMG_6601IMG_6612

Jag brukar ofta baka på kvällen och sedan låta brödet svalna under bakduken på natten. När jag kommer upp på morgonen efter har jag alldeles färskt och nybakat bröd till frukost. Mmmmh, så underbart! ÄLSKAR ju nybakat bröd till frukost ♥

 

Prova också!

NÖTLIMPA MED HASSELNÖTTER

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats