Emma Barremyr

Glutenfria gnocchi med hemgjord pesto och tomatsallad

Img 8985

God morgon! Helgen är nära och det är snaaaart dags för fredagsmys! Hur många längtar? Upp med en hand! Frågar du mig så är fredagsmyset något alldeles extra, och det är svårt att inte längta!

Nu tänkte jag faktiskt dela med mig av ytterligare ett recept den här veckan, och därmed ge er ett tips på en riktigt god middag som ni kan laga i helgen, eller varför inte redan ikväll?

Glutenfria gnocchi med hemgjord pesto och tomatsallad! Ett otroligt mumsigt och vegetariskt recept som är precis sådär lyxigt gott som man vill att det ska vara när det är fredag.

Jag hittade ett recept på hemgjorda glutenfria gnocchi när jag gjorde FODMAP-behandligen hos Belly Balance nyligen (man får tillgång till massa FODMAP-recept när man gör behandlingen där), så jag gjorde dem. Vill man göra det enkelt för sig kan man såklart köra färdiga, så går det riktigt snabbt att laga ihop dessutom.

Så varsågoda, scrolla!

Img 8982

Img 8988

Img 8981

Receptet som jag utgick ifrån skulle vara till 4 personer. Men jag, Pelle och Elsa åt upp allt själva. Elsa är ju ingen storätare så jag skulle väl inte påstå att hon åt en hel portion, så i våra mått är detta kanske ett recept för 2-3 personer beroende på hur hungrig man är. Ville bara nämna det.

Glutenfria gnocchi med hemgjord pesto och tomatsallad

Ingredienser 2-3 personer

500 g mjölig potatis
50 g majsmjöl
100 g potatismjöl
1 krm salt
1/2 dl pinjenötter
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1 dl riven pecorino
75 g fetaost
15 coctailtomater
30 g färsk babyspenat

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa eller mosa potatisen och låt den svalna något. Blanda potatisen med majsmjöl, potatismjöl och salt till en deg. Låt degen vila i ca 15 minuter.

Gör under tiden peston genom att mixa ihop basilika, pinjenötter, olivolja och pecorino. Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ihop med fetaost och hackad spenat.

Rulla sedan teskedsstora bitar av degen till runda bollar (är degen torr kan du använda lite vatten att fukta höjderna med) och koka i saltat vatten. När gnocchin flyter upp till ytan är den klar.

Häll av vattnet och blanda gnocchin med peston. Servera med tomatsalladen!

Img 8983

Img 8993

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats