Emma Barremyr

Recept rawfood semla

När mina svärföräldrar kom på besök för att fira min födelsedag förra helgen gjorde jag rawfoodsemlor till fikat! Jag var lite osäker på om jag skulle våga bjuda svärfar på sockerfritt fika (han är lika svårflirtad på sånt som Pelle var i början, hehe), men oj vad han lovordade dessa! Det är så himla roligt när mina experiment blir lyckade!

Även Pelle och svärmor mumsade i sig och nämnde flera gånger hur goda de var, och jag är beredd att hålla med, såklart! Jag älskar ju rawfoodfika! Och semlor! Ska jag vara helt ärlig har jag redan hunnit baka dem två gånger till efter att svärmor och svärfar var här, och vi kommer garanterat att mumsa på dem fler gånger framöver!

Vill ni njuta av en extra god fika i helgen? Gör dessa! Jag lovar, de är helt fantastiskt goda ♥ 

↓↓↓  Skrolla för recept  ↓↓↓

 

Recept rawfood semla

4 semlor

Ingredienser:

2 dl cashewnötter
2 msk kokosolja
10 färska dadlar
2 krm kardemumma
2 krm vaniljpulver

Kärna ur dadlarna och mixa sedan ihop alla ingredienser till en krämig smet. Rulla fyra bollar och ställ in i kylen så de får stelna. 

Mandelmassa:

1/2 dl mandelmjöl
5 färska dadlar
1/2 tsk vatten
1/2 tsk kokosolja
1/2 nypa salt
1 krm vaniljpulver

Kärna ur dadlarna och mixa ihop till en krämig mandelmassa.

Ta ut semmelbullarna från kylen och skär av locket. Fyll med mandelmassa, en klick vispad kokosgrädde (det funkar ed vanlig grädde också, men då blir det inte rawfood) och lägg sedan på locket och servera!

 

Bästa grejen med rawfoodfika? Det går otroligt snabbt att slänga ihop eftersom det inte behöver någon tid att bakas i ugnen!

Hoppas ni får en fin helg!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Testade att göra dessa semlor idag till fikat. Och mums, vad goda de blev!! Som du berättar om din svärfar är min familj ibland lite svårflörtad när det gäller ”sådana här” grejer, men även de tyckte det var gott! Ska definitivt göras flera gånger! ❤️

stats