emmabarremyr

Emma Barremyr

Mammamiddag på Nonna Grassa

I torsdags var jag ute på mammadejt igen! Vi är ju ett helt gäng i kompiskretsen som fått barn inom loppet av några månader och hängt rätt mycket under föräldraledigheten. Nu när barnen blivit så stora har vi börjat göra lite saker på egen hand, och planen är väl att försöka hitta på något en gång i månaden. Innan jul åt vi middag på Pinchos, och i torsdags blev det middag på Nonna Grassa inne i stan!

Det känns fortfarande helt overkligt att gå ut och äta såhär och samtidigt tänka på att jag har ett barn hemma. Där och då är ju allt som det var innan vi fick barn (bortsett från allt barnprat då, hehe), och det är ju verkligen två helt olika liv. Jag och Elsa har ju i stort sett suttit ihop dygnet runt sedan hon föddes, och det känns så konstigt att hon helt plötsligt är så stor att jag kan börja göra lite saker på egen hand nu. Det gör lite ont i hjärtat att tänka på att hon inte är så liten längre, men samtidigt är det en frihet, och jag tror att det är så välbehövligt att ge sig själv lite egentid med vänner då och då för att tanka på lite ny energi!

Maten på Nonna Grassa är för övrigt så himla god! De kan fixa både pastarätter och pizza i gluten- och laktosfria alternativ, och det jag ätit där har alltid känts väldigt gott och hemlagat. Det är få ställen som jag ätit så god glutenfri pizza på som där, och dessutom så har de mycket vegetariskt att välja på. I torsdags åt jag en vegetarisk pizza med mozzarella, blåmögelost, hasselnötter, fikon, tryffelolja, honung, bladspenat och ruccola. Heeeelt underbar vill jag lova!

Idag är det lördag och för första gången ska jag och Pelle ut på dejt och äta mat! Vi ska hänga inne hos min syster Julia inne i stan på förmiddagen och sedan lämna kvar Elsa där för att gå och äta lunch. Det är något vi skjutit på sedan jul p.g.a. sjukdom, och vi ser verkligen fram emot att för första gången på nästan 10 månader äta en barnfri måltid, hihi!

Hoppas ni alla får en fin lördag!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats