Emma Barremyr

En lista med 10 fredagstips

Hej fredag! Som inledning på helgen tänker jag att vi kör ett inlägg med 10 fredagstips. Fokus på listan är såklart hälsa och välmående. Så ja, här får ni helt enkelt 10 grejer som skänker lite extra välmående till helgen!

1. Ett gott bröd

Glutenfritt stekpannebröd som passar perfekt till helgfrukosten! Gott med en smakrik ost och söt marmelad, eller som bas i en äggmacka.

2. En bra film

Har ni inte sett Breathe – SE DEN!!! Jag såg reklam om den på min blogg och kollade trailern. Både jag och Pelle tyckte den kändes bra så vi såg den förra helgen och wow vilken fin film. Den är verklighetsbaserad och väldigt sorglig, så är du inte sugen på att gråta kanske det inte än den du ska välja, men gillar du kärlek och filmer som berör, då ska du absolut se den!

3. En skön meditation

Kirtan Kriya. Det är en av de viktigaste meditationsteknikerna i kundaliniyoga som påverkar hjärnan väldigt starkt. Forskning har visat att regelbundet utförande av Kirtan Kriya (tolv minuter om dagen i åtta veckor) ökar blodtillförsel till frontal loberna och parietal loberna, vilket ger många positiva effekt mentalt och fysiskt.

4. Min bästa mindfulnessövning

Kroppsscanningen! Jag gör den alltid innan jag ska sova och det är som rena sömnpillret. Samtidigt blir jag avslappnad och kan släppa jobbiga saker från sinnet innan jag ska sova.

5. Ett jobbigt intervallpass

Fredagsintervaller – ett av mina favoritpass när det kommer till att springa intervaller. Extra gött att börja helgen med för den där sköna känslan i kroppen!

6. En god middag

Vad sägs om den laxplåt eller räkfrossa! Typiskt bra helgmat!

7. Ett härligt styrkepass

Det här träningspasset kan du göra hemma! Ladda upp med en god frukost, sätt på lite skön musik och kör igång! Kom håg att du är starkare än vad du tror. Du kan om du vill!

8. Ett hemgjort lördagsgodis

Raw bounty är en favorit jag aldrig får nog av!

9. Världens godaste fika

Glutenfri rabarberkladdkaka med vit choklad. Kladdkaka alltså, finns det något godare alternativ på fika?

10. En bra bok

Jojo Moyes nya bok Ensam i Paris. Jag älskar hennes böcker och har lyssnat på den här som ljudbok senaste veckorna. Känner mig så himla tacksam över ljudböcker just nu eftersom det inte finns en chans i världen att jag kan sätta mig ner och läsa nu för tiden.

Har ni något härligt tips att fylla på listan med får ni gärna göra det.

Trevlig helg!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats