Emma Barremyr

Fredagsintervaller

God morgon mina solstrålar ♥

Är ni sugna på att starta igång helgen med ett roligt intervallpass? 

Isåfall har jag dagens träningspass klart till er!

Att springa intervaller kan vara det jobbigaste som finns! Men det finns även något underbart skönt med att ta få ut sig till max, känna blodsmak i munnen och mjölksyran i benen. Känslan av att utmana och vinna över sig själv är oslagbar och oftast klarar vi så himla mycket mer än vad vi tror! Det spelar ingen roll hur äckligt jobbigt det är under själva passet så är känslan efteråt så fantastiskt härlig att det blir värt varenda liten svettdroppe!

Intervaller är som kärlek till era hjärtan och en effektiv träningsform för att träna upp konditionen!

IMG_0125

Syftet med dagens intervallpass är snabbhet och uthållighet!

Börja med en uppvärmningsjogg på 10-15 minuter och kör sedan ett par stegringslopp för att få upp farten i benen. Därefter är du redo för intervallerna! 

Passet är sedan uppdelat i tre block (se bilden nedan). Första blocket är 3 x 1 minut (30 sek vila mellan varje intervall), andra blocket 3 x 90 sekunder (45 sek vila mellan varje intervall) och sista blocket 3 x 2 minuter (1 min vila mellan varje intervall). Mellan varje block lägger du in en vila som du anpassar utefter dig själv och din pulsstatus!

Försök att hålla vilan aktiv, vilket innebär att du går istället för att stå still mellan intervallerna, detta för att slaggprodukter från mjölksyran ska transporteras bort lättare. Står du still blir du lätt stum i benen. 

img_0113-980x653

HEJA DIG – DU KLARAR DET!

Avsluta passet med en lugn nedjogg på 5-10 minuter och gärna lite stretch/ yogaövningar. Njut sedan av en endorfiner i kroppen och en fantastisk fredagskväll!

 

Läs också:

>> 3 grymma coreövningar för löpare!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats