emmabarremyr

Emma Barremyr

Sådär gullig som bara ens syster är

Hallå i värmen! Jag sitter inne och betar av jobb idag eftersom mamma är här och är barnvakt. Det är ju inte jättelockande att spendera dagen inomhus när det är så fint ute, men eftersom jag ändå är sjuk kan jag ju lika gärna jobba när jag har barnvakt och kan ligga i sängen och ta det lugnt. Men känner inte mycket inspiration just nu… Livet när man är både sjuk, egen företagare och föräldraledig alltså… svårt är bara förnamnet!

Som tur är har Elsa piggnat till ordentligt. Hon både sover bra och är sig själv igen och vi är så tacksamma. Det har varit en tuff period med alla sjukdomar och få sömntimmar på kontot, minst sagt.

Halsontet och hostan har släppt på mig nu, men jag är dyngförkyld, har huvudvärk och känner mig väldigt trött, men det är ändå ett gott tecken att det har flyttat sig upp till näsan. Då brukar det ju ge sig snart. Och jag mår mycket bättre idag än vad jag gjorde igår!

Igår var Pelle tvngen att jobba, så jag var ensam med Elsa hela dagen. Hon som inte vill sitta still en enda liten sekund när vi är hemma. Syrran ringde och sa att hon låg på stranden och att vi skulle komma dit så kunde hon passa Elsa medan jag fick vila på filten. Så trots att jag helst av allt ville krypa ner i sängen och sova (vilket jag ändå inte kunde göra med tanke på Elsa) packade jag in oss i bilen och mötte upp Lina på stranden.

Hon tog hand om oss, gav barnen lunch och var sådär gullig som bara ens syster är när man behöver det ♥ Jag fick vila, Elsa och Alicia lekte i sanden, doppade tårna i Vänern, åt pannkakor, drack smoothies, läste böcker och chillade på filten.

Så trots mitt mående blev det en eftermiddag jag kommer minnas länge. Fina, fina Lina och våra små älsklingar ♥

Och hon fortsatte att ta hand om oss. Efter strandhänget blev vi hembjudna på grillmiddag hos dem och den här underbara sommardagen avslutades på allra bästa sätt.

Grillade hamburgare stod på menyn!

Och mammas potatissallad. Hon kom ner redan igår kväll och spenderade middagen med oss hon också. Mys!

Linas sambo, Martin hade gjort picklad lök. Och jag tog med min hemgjorda bbq-sås som vi åt till.

Bröd! Och på tal om det så har jag nyligen upptäckt att Friends of Adams bakar glutenfria hamburgerbröd. Jag brukar göra en beställning hos dem någon gång i månaden och bunkra upp brödförrådet när jag inte hinner baka själv, och blev så glad över att se att de numera även bakar hamburgerbröd.

Halloumi på hamburgare är ingen dum kombination!

Och ruccola!!!

Smakade det glutenfria hamburgerbrödet för döpta gpngen igår och tyckte det var jättegott. Innehåller tyvärr socker, men har i övrigt ett bra innehåll vilket jag värderar högre än att e-ämnen som finns i annat glutenfritt bröd.

Ikväll ska jag HLR-kurs för barn, känns så viktigt att ha med sig grunderna för hjärtlungräddning med ett barn i huset. Vill kunna göra allt för min dotter om olyckan skulle vara framme ♥ Men först ska vi till stranden en sväng, nu har jag jobbat nog för idag!

Hoppas att ni har en fin torsdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Åh, vad jag håller med om att det är svårt att vara sjuk när man driver företag! Jag har inte något eget, men styr och ställer över ett litet (6 anställda, högt personberoende), så det går varken att vara föräldraledig eller sjuk i mer än någon dag. Samtidigt GILLAR jag mitt jobb, så jag vill verkligen inte byta. Men ibland vore det skönt att kunna få ligga däckad i migrän en dag utan att veta att man måste jobba ikapp det nästa dag istället…
    Kram och krya på dig från en annan kanonförkyld individ!

    1. ptbyemma

      Tack för att du delar med dig, det är skönt att höra från andra i liknande situationer och veta att man inte är ensam! Jag känner precis som dig, alltså guuud vad skönt att bara kunna släppa att ibland, men sen tänker jag på vad jag gör och hur roligt det är och det väger ändå upp 🙂 Krya på dig! Kram

stats