Emma Barremyr

Frukost till bebis

Elsas nya frukostfavorit är havregryngröt kokad på mjölk. Hon åt äggröra och smörgås med smör och ost på till frukost väldigt länge, men jag tror hon tröttade lite för hon slutade att äta det när vi serverade henne.

När vi var hos mamma och pappa för några veckor sedan gjorde mamma havregrynsgröt kokad på mjölk till henne som hon nästan kastade i sig. Jag har aldrig sett henne äta gröt med sådan aptit tidigare, men hon älskade det verkligen och äter det till frukost varje dag numera. En hel portion havregrynsgröt är inte ovanligt!

Ni är många som vill att jag delar med mig av recept på maten jag ger till Elsa, så här kommer recept på havregrynsgröten vi ger till frukost just nu!

Havregrynsgröt kokad på mjölk

1 portion

1 dl havregryn
2,5 dl mjölk (jag brukar variera komjölk och havre)
1 liten nypa salt (utesluts om barnet är under 1 år)

Mät upp 2 dl mjölk i en kastrull och häll sedan i havregryn och lite salt. Koka upp försiktigt och låt sedan puttra på svag värme i några minuter. Häll upp i en tallrik och rör ut med resterade mjölk så blir inte gröten så varm. 

Jag brukar variera med att riva äpple eller päron på gröten för att komplettera med något grönt. Och ibland får hon färska jordgubbar eller mango som hon också gillar väldigt mycket!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ptbyemma

      Det går bra att bebisar under ett år får i sig lite salt, men deras njurar är inte färdigutvecklade så därför ska de inte äta för mycket salt 🙂

stats