emmabarremyr

Emma Barremyr

Svar på läsarfrågor del 4

Hur träffades du och Pelle?

Det var Pelle som tog kontakt med mig via facebook. Vi hade ganska många gemensamma vänner, men bara träffats vid något enstaka tillfälle tidigare, och aldrig riktigt pratas vid. På den tiden bodde jag i Torsby och han i Sunne, och under hela den våren kunde vi sitta i timmar framför datorn bara för att få chatta med varandra. Han var en av få killar som intresserade mig på riktigt och när vi sen började träffas under sommaren föll jag pladask för honom. Allt kändes så himla rätt och de känslorna jag upplevde hade jag aldrig tidigare känt. Vi umgicks hela sommaren, som blev den bästa sommaren i mitt liv tack vare honom. Jag hade precis kommit hem från min andra långresa, mådde bättre än på många år, och där stod mannen i mitt liv framför mig. Det var bara det att jag inte fick bli kär i honom, det hade vi kommit överens om eftersom vi inte kunde ha ett förhållande…

Problemet var att han skulle resa iväg. Nepal, Nya Zeeland, Australien, Japan, Mongoliet… Han hade flygbiljetten bokad och hade inte en aning om när han skulle komma hem. Kanske skulle han vara borta ett år, kanske längre. Jag var helt förkrossad, men fast besluten att jag skulle vänta på honom, även om jag skulle behöva vänta i år. Tanken på att behöva vara utan honom så länge gjorde dock så fruktansvärt ont, och jag minns att jag kunde gråta dagarna i ända när hans avresa började närma sig.

MEN, två veckor innan beräknad avresa mot Nepal spelade Pelle årets sista fotbollsmatch som slutade med ett avslitet korsband och hela resan blev inställd. Han fick tillbaka pengarna för flygbiljetten och fick istället vara kvar hemma hos mig och hoppa på kryckor och köra rehab. Jag var överlycklig såklart (och tack vare att Pelle hade fått mig blev han heller inte så ledsen över att resan inte blev av – han fick ju kärlek istället). Jag tror att det fanns en mening med den där skadan. Det finns en mening med allt. Nu har vi skapat ett helt liv ihop och upptäcker världen tillsammans istället!

Foto: Caroline Dahlén

Vad är din syn på feminism?

Jag tycker att det är jätteviktigt med ett jämställt samhälle och att alla blir behandlade lika, oavsett kön. Tyvärr är det ju inte så verkligheten ser ut, även om det är bättre nu än vad det varit tidigare. Vi har mycket att jobba med där!

Hej! Jag har ju förstått att du gillar att vandra. Jag och min sambo har precis börjat införskaffat det son behövs för att kunna göra vandringar i sommar. Finns det något ställe du skulle rekommendera för nybörjare? Bor också i Karlstad så om du vet bra ställen runt i Värmland så hade det varit bra så man kan testa på hur det är att vandra med packning över en helg.

Hej! Vad roligt att ni ska börja vandra. Naturen är en magisk plats och jag tycker att just vandring känns som en av de mest naturliga sätten att röra sig på. Det ger både motion, lugn och välbefinnande. Och det bästa av allt? Att få äta maten man bär med sig! Mat smakar aldrig så gott som den gör på en vandringstur!

Åker man till fjällen finns många fina dagsturer som passar nybörjare. Vi har bland annat gått både i Idre och i Åre som jag kan tipsa om!

>> Här finns massa tips om Åre!

>> Här är ett inlägg med mina smultronställen i Värmland samlade!

>> Här är ett inlägg med mina samlade tips för fjällvandring!

Hoppas att ni får fina turer! Kram

Mer läsning om vandring!

>> Mina bästa vandringstips i Sverige och Norge!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej Emma! Jag är gravid i v 17 och har nu läst igenom alla dina träningstips för gravida, tack så jättemycket för alla bra tips på övningar och vad man kan träna och inte! Jag hittade dock inget om crosstrainer – kan man träna crosstrainer som gravid? Vore så tacksam för svar! Tack för en bra och inspirerande blogg! Med vänliga hälsningar Sara

    1. ptbyemma

      Så roligt att du uppskattade det! Crosstrainer funkar utmärkt när du är gravid. Ingen stötvis belastning och väldigt “snällt” mot kroppen 🙂

stats