Emma Barremyr

Smultronställen i Värmland

Jag fick för ganska länge sen ett önskemål om att skriva ihop en lista på mina smultronställen i Värmland. Jag har haft inlägget halvfärdigt i utkast ända sedan dess och helt glömt av det.

Jag hittade det förra veckan och passade därför på att färdigställa det för publicering! Även om semestertiderna börjar lida mot sitt slut så är det ju ändå vackra platser som går att besöka även under sensommar och höst. Så har ni någon ledig helg framöver kommer här ett gäng tips på fina platser här i Värmland som är värda ett besök!

 

Bosnäsudden (Räggårdsviken)

Det är ett fint ställe här ute på Hammarö som både går att göra en utflykt till med bil eller till fots. Vi brukar ofta göra vandringar dit ut då Bonäsleden som utgår från Kilenegården går förbi där. Själva viken är perfekt för picknick och bad!

>> Läs om vår vandring till Bosnäsudden tidigare i sommar

IMG_3006

Skutberget

Det är vår lilla oas här i Karlstad som ligger så vackert med utsikt över Vänern. Dit åker vi ofta när vi ska på picknick. Det finns stora gröna ytor som gör det till en perfekt picknickplats! Den finns även en fin badplats, en restaurang, motionscenter, frisbeegolfbanavolleybollplan, grillplatser och fina motionsspår. Där har jag sprungit många långpass då framför allt milspåret går i den vackraste skogen en kan tänka sig!

>> Här är ett inlägg med bilden från milen på Skutberget

2-4-980x735

Mormors glasscafé

Mormors glasscafé ligger uppe i Lysvik mellan Sunne och Torsby. Det är så vackert där med utsikt över sjön Fryken. Ett perfekt mål för utflykt om du befinner dig i Värmland under sommarhalvåret. Här serveras helt fantastiskt goda glassar i en vacker miljö!

Ett tips om du gillar lakrits är att testa ”mormors lortgris” från glassmenyn!

IMG_8430-980x653 IMG_8414-980x1645

Värmskogs café

Värmskogs Café är kända för sina goda och kvalitetssäkra räksmörgåsar! En tur dit är alltid en standardutflykt om sommaren för oss! Smörgåsarna består utav en tekaka med majonäs, kokt ägg, sallad, gurka, citron och massa underbara räkor. En riktigt lyxmacka som även går att få i glutenfri variant!

IMG_3249-980x654 IMG_8728-980x653

Brattforsheden

Brattforsheden är geologiskt känt för sina intressanta områden med dödisgropar, åsar, raviner, dyner och meandrande vattendrag. Fälten med sanddyner hör till de största i sitt slag i landet och ett flertal myrar inom området betecknas som riksintressanta. Naturen där bjuder på något alldeles extra och inom området finns fyra otroliga naturreservat!

>> Här kan ni läsa om när vi vandrade i Kittelfältets Naturreservat som ligger i Brattforshedens Naturvårdsområde

IMG_7433-980x653IMG_7413-980x653

Murstensdalen

Det ligger inte i Värmland, men det är ändå i närheten av Värmland och så otroligt fint att jag såklart måste ha med det här. Att kombinera en vandring där med ett besök på Loka Brunn är en favorittur vi gör när vi vill skämma bort oss själva lite extra!

>> Här kan ni läsa om en vacker vandringsdag i Murstensdalen

IMG_82961-980x653 IMG_83041

Fröknarna Fräs Strandcafé

En av Torsbys bästa restauranger sommartid! Restaurangen är belägen vid Torsby Camping precis intill och med en vacker utsikt över sjön Fryken. I restaurangen serveras både rawfoodfika, chokladbakelser, stenugnsbakad pizza (glutenfria alternativ finns), egenkomponerad glass och riktigt god mat från en á la cart meny. Har man husvagn eller husbil är det fint att bo på campingen och samtidigt njuta av god mat och härliga dagar på stranden!

IMG_7567-980x653 IMG_7588-980x653

Kvarntorp

Kvarntorp är en Finngård belägen 10 kilometer sydväst om Lekvattnet. Det är en otroligt vacker plats som är värt ett besök för att äta den berömda värmländska rätten ”motti och fläsk”.

IMG_7864 IMG_7858

 

Mer information om alla platser, hur man tar sig dit och så vidare finns på google!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jes

    Tack! Hittat flertalet framtida besöksmål att addera till min bucket list 🙂
    Vill även nämna att det är tack vare dina fina bilder från bla. Bonäsudden, Loka Brunn och Värmskog som jag också fått uppleva dessa fina platser!

stats