emmabarremyr

Emma Barremyr

Mina topp 10 godaste recept

När jag hade frågestund här i bloggen för några veckor sedan fick jag ett önskemål om att lista mina topp 10 godaste recept någonsin. Jag har gjort det en gång tidigare, för snart 3 år sedan och då såg det ut såhär –> Mina topp 10 favoritrecept 2014!

Det har hänt ganska mycket sedan dess och jag har lagat massa nytt och gott i köket sedan dess. 10 recept känns dock svårt att plocka ut, jag har ju fler favoriter än så. Men jag gör ett försök!

Varsågoda, här får ni mina topp 10 godaste recept!

1. Mina glutenfria scones med morot och äpple! De har blivit älskade av så många och jag får fortfarande kommentarer och meddelanden varje vecka från folk som testat dem och skriver att det är de godaste sconesen de smakat!

2. Cashewnötslimpan! När vi ändå är inne på brödrecept så måste jag tipsa om detta också. Det är så matigt, mättande och gott. Jag älskar att ha det som bas i mina äggmackor på morgonen, till soppor, när vi äter räkor eller vara smörgåsar.

3. Kycklingsallad med quinoa och pesto! En favorit sedan länge som går att variera på olika sätt. Kycklingen kan bytas ut mot lax eller vegetariskt alternativ och quinoan mot exempelis pasta. Men basen med pesto och grönsaker är så god och bra att vi äter den i någon form nästan varje vecka!

4. Spenatbollar med fetaostsallad! En vegetarisk favorit som vi gör ofta hos oss. Vegetariska bollar är så gott och passar utmärkt i en sallad. Eller med kokoskokt hirs – prova om ni inte gjort det!

5. Vegetarisk lasagne med aubergine och pesto! Den godaste lasagnen jag ätit! Det innehåller philadelphiaost som gör den otroligt krämig.

6. Ugnsbakad gröt är en älskad favorit! Jag har tre olika smaker som jag inte kan välja mellan –> Banan och jordnöt, blåbär och kokos samt morotskakagröt. Mums!

7. Pizzan med spenat, rödbetor och chévre! Eller sötpotatispizzan! Två pizzor ni måste prova om ni inte gjort det.

8. Halloumi-och sötpotatissallad! Det är något magiskt med kombinationen halloumi och sötpotatis. Så jädra gott!

9. Lyxig räksoppa! Gjorde den till min födelsedag och har gjort det ett flertal gånger sedan dess. Allt den soppan säger jag bara!

10. Ugnsgratinerad aubergine med lammfärs och parmesan! Ett enkelt och lyxigt vardagsrecept som vi inte kan få nog av.

Det var allt! Kommer förmodligen ångra mig redan imorgon om vilka recept jag valde, men dessa är verkligen favoriter hemma hos oss allihop, så det blev nog bra!

Inser nu att det i stort sett bara blev mat och frukost i det här inlägget. Måste nog göra ett till med mina 10 bästa godsaker, eller vad säger ni?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats