Emma Barremyr

Önskerubrik – mina topp 10 favoritrecept genom tiderna!

Hej alla glada ♥

Det är fredag och därför tänkte jag dela med mig av mina absoluta favoritrecept! Jag hoppas på att ge er lite inspiration till helgmiddagarna och fredags- eller lördagsfikan/ myset 🙂

Här kommer en lista med mina favoritrecept utan inbördes ordning!

  1. Mina goda nötlimpa som alla bara måste smaka på!
  2. Fisk- och räksoppa med saffran och basilika passar utmärkt tillsammans med kokosbrödet som en lite lyxigare middag till helgen.
  3. Banan- och jordnötscheesecake med intensiv chokladtopping kan du bjuda familj och vänner på antingen som en efterrätt eller till helgfikat.
  4. Paleokladdkakan tillsammans med hallon och grädde är en oslagbar efterrätt.
  5. Lyxigt raw chokladmousse passar utmärkt som dessert till helgens middag.
  6. Kokoskokt ris med basilikabakad kyckling är sådär barnsligt enkelt, men fantastiskt gott och lyxigt.
  7. Grötbägare med blåbärskräm är en av mina stora frukostfavoriter.
  8. Äppelscones med kanel passar himla bra till frukostmyset under helgen.
  9. Älgfärsburgare med brieost passar superbra på grillen i helgen. Coleslawen är också himla god till!
  10. SÖTPOTATISPURÈ med valfritt tillbehör! Lax som jag föreslår i detta recept är himla gott 🙂

 

Inser nu att jag egentligen har massa fler favoritrecept och att det blev otroligt svårt att välja ut endast tio stycken! Dessa tio tillhör dock mina favoriter, så vi börjar med dem! Så hoppas jag att ni får en fantastiskt fin helg i solskenet!

 

IMG_5195

 

Njut av maten, träningen/ vilan och varandra!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Tack för din tips!! Bra att samla ”det bästa” så här. Sparar detta inlägg för inspo ..
    Har också gjort en sådan ”flik” på min blogg, mest för att jag lätt ska hitta mina favoriter! 😉
    =)

  2. Anonym

    Hej Emma!
    Först vill jag bara säga att din blogg är grym! Jag blir inspirerad i princip av varje inlägg! Fortsätt så!

    Jag vill ställa en fråga till dig, eller kanske är det mer lite råd jag behöver. Jag hoppas du har tid att svara! 🙂

    Det är så att jag tränar mycket, styrketräning ca 3-4 ggr/vecka och löpning 3-4 ggr/vecka, brukar bli mellan 6-8 träningspass/vecka. Dessutom är jag vardagsaktiv, är ute mycket med min hund, cyklar och dessutom jobbar jag som vikarie på en skola vilket är ett ganska aktivt jobb. Men som jag, jag tränar mycket och är aktiv och älskar det. Jag äter också riktigt mycket, mycket hälsosamt och ibland när jag är sugen blir det lite mindre hälsosamt, men jag har en balans och jag trivs! Jag kan också vila en dag när jag känner att det behövs, utan någon som helst ångest. Problemet nu är att jag har bokat en resa med mina vänner, 2 veckors tågluff i Sverige. Jag ser fram emot resan jättejättejättemycket! Men jag har sådan sjukt ångest av att inte kunna träna! Det kommer bli en del ”skitmat”, det vet jag och har inget emot, jag gillar glass och pizza och sådant, men jag kan bara äta sådant om jag får träna. Jag tänker mig att min kropp kommer bli helt hängig, mjuk, inte fast, att jag kommer svälla upp och bli tjock, att alla mina muskler kommer omvandlas till fett. Jag VET att det inte är så, att 2 veckors vila från gym och löpning egentligen bara ger min kropp en chans att återhämta sig ordentligt. Jag vet att vi kommer vara aktiva, vi kommer gå mycket, bada, gå på koncerter, dansa och så, men jag är nära på att avboka resan bara för att jag inte vill missa träningen. Jag VILL VILL VILL åka på resan UTAN ångest! Snälla övertyga mig om att ingenting kommer hända! Jag har ju tränat och varit aktiv nästan hela mitt liv, styrketräning sedan ett par år tillbaka och jag vet att så många års träning inte ”försvinner” på ynka 2 veckor, men hjärnspöken lever sitt egna liv. De säger åt mig att jag inte behöver mat om jag inte tränar på så länge, att jag kommer bli ett vandrande fettberg utan muskler, helt slapp och mjuk. Jag vill inte tänka så för vet att det är fel fel fel!

    Tack så himla jättemycket om du orkar läsa allt! Tack för att du är så himla GRYM! DU ÄR BÄST! <3

  3. Nathalie

    Hej Emma! Jag har en fråga till dig 🙂 Jag har nämligen gått ner lite i vikt och min en gång runda rumpa känns så himla platt!! Har du tips för hur jag ska träna för att bygga upp min rumpa igen men utan att få större lår?
    Kram

stats