Emma Barremyr

Vi behöver prata!

Ja, jag känner att vi behöver prata! 

Ni mailar och kommenterar. Berättar att ni tränar varje dag (ibland flera pass på en dag), räknar kalorier och väger mat, gråter för en kaka, ger era kroppar onda blickar i spegeln, trycker ner er själva och är ledsna. Det är ångest och träningshets. Njutningen är borta och ni är fast i ett beteende som får er att må dåligt istället för bra.

När blev det såhär tokigt? 

Någonstans på vägen har vi tappat bort hälsa och balans och jag blir så rädd och ledsen över att läsa det ni skriver. Ingen av er förtjänar att må såhär dåligt. Ingen förtjänar att bli nedtryckt, söndertränad och undernärd. Det är misshandel på hög nivå och ni måste sluta NU!

Vi behöver bli bättre på att ge oss själva en kram och fråga hur vi mår, på RIKTIGT!

Tänk dig om du var din egen bästa vän. HUR skulle du behandla hen? VAD skulle du säga till hen? Jag tror aldrig att du skulle göra hen lika illa som du gör dig själv. Du är värd bättre och det vet du också!

Att bli sin egen bästa vän är inget som sker över en natt, utan det är något som måste övas på! Börja med att bli medveten om dina tankar som du har om dig själv och vänd dem sedan till positiva tankar. Varje gång det kommer en elak tanke – STOPPA DEN och kasta bort den. Tala om för dig själv att du är värd bättre och plocka fram en varm och god tanke. Öva, öva, öva!

Och jag vill tala om för dig att – det gör inget om du vilar en helg (eller en hel vecka). Det gör inget om du fikar en bulle. Det gör inget om du tar en promenad i solen med en vän istället för att köra skiten ur dig i gymmet. Det gör inget om du tar en extra portion mat (kroppen blir glad av extra mat). Det gör inget om du sitter i soffan en hel dag och kollar på serier. Det gör inget om du äter en vit smörgås till frukost. Det gör inget om du går upp lite i vikt. Det gör inget att du drar ner på träningen. Du är okej ändå, jag lovar.

Lita på mig!

Du är fantastisk och värdefull som person. Du är en unik individ som förtjänar att bli behandlad på bästa möjliga sätt! Du är vacker och oslagbar på ditt sätt! Du lever, ta vara på det!

 

IMG_8787

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Natalie

    Jag behöver faktiskt att läsa de här ord just nu. Så mycket som du skriver om gäller till mig. Tack för dina fina ord och visdom.

  2. Julia

    De här tjejerna du skriver om kanske är där du var för några år sedan. Och du vet om någon vet, hur man tänker då och inte tänker då…

  3. Nadine

    Otroligt viktigt, välskrivet och underbart! Du har en grym inställning till livet och till dig själv och det är oerhört viktigt 🙂

  4. Teresia

    Fantastiska ord och tankar från en mkt klok tjej <3. Fortsätt inspirera och bidra till en balans och harmoni i vårt alldeles för utseendefixerade och kravfyllda samhälle.

  5. Zeruda

    Jag vet inte om Emmas läsare läser andras kommentarer, men om ni gör det så har jag ett väldigt bra tips på en övning som får en på rätt spår i fråga om självhat.

    Gör en positiv bok. Lägg den på ditt nattduksbord och varje kväll innan du går och lägger dig så skriver du ner allt BRA som har hänt under dagen. Detta ska du öva på varje dag. Även om det har varit en USEL dag så träna på att hitta något om du så måste fundera en kvart innan du kommer på något. Det är faktiskt extra viktigt att du gör denna övning på dina dåliga dagar. Det låter kanske lite för simpelt och fånigt, men det fungerar.

    Jag gör detta varje dag och mina livskvalié har ökat markant. Jag har en mycket positiv inställning till vilket hinder som än ligger framför mig och jag tar inte like hårt på motgångar som jag brukade. Och jag är helt övertygad om att det var denna lilla övning som blev vändpunkten för mig.

  6. Mia

    Du slår huvudet på spiken som vanligt! Även om jag inte är kvar speciellt mycket i det där tänket är det alltid bra att bli påmind. Det är så lätt att pusha sig för hårt och kräva så mycket mer än av någon annan…

  7. Karin

    Du är grym Emma som tar upp detta ämne, att träningen hos många övergått till träningshets… Din omtanke är så äkta och din vilja att dina medmänniskor skall må bra lyser så starkt genom. Tack för att du vill alla så väl. Du är ett bra föredöme och jag är så glad att du bloggar och sprider hälsosamma värderingar!!! Kram

  8. Anna

    Så fin skrivet Emma! Håller helt och hållet med dig! Fortsätt sprida din sunda inställning och tack för en jättebra blogg!

  9. Emelie

    Tack Emma för det här inlägget! Du fick mig precis att inse att jag inte har (och nog inte haft på väldigt länge) en sund relation till mat. Jag hetsäter för att sedan svälta min stackars kropp och det måste sluta! Som du säger så skulle jag aldrig behandla mina vänner på det sättet som jag behandlar min kropp. Nu får det va slut på det här, det blir inte lätt men att inse problemet är alltid en början. Stort tack till dig som alltid skriver så ärligt och öppet!

    1. Karin

      Ta hand om dig Emelie, du är värd att må bra! Ja första steget är insikt och då har man kommit en bra bit vill jag påstå, insikten om att något inte är som det borde och att man behöver hjälp. Jag hoppas du får bra hjälp, så du blir fri! Kram

  10. Felicia

    Vilken fint inlägg! Kloka ord med ett sunt budskap. Du är en sann inspiration & är en av få bloggar som representerar hälsa på ett mänskligt och hållbart sätt. Keep up the good work!

  11. Sanna

    Så himla fint och bra skrivet Emma. Du är verkligen underbar. Att kika in på din blogg är ett dagligt lyckopiller, kikar in här flera gånger om dagen och blir alltid lika glad. Du sprider sån glädje, ÄKTA och omtänksam. Ger en tankeställare då och då som denna, vilket är så otroligt välbehövlig för många, inklusive mig själv. Jag är påväg upp ur ”träsket” igen och detta höjde motivationen ännu ett snäpp. Tack för en sån inspirerande och otroligt bra blogg. Fortsätt! För de betyder mer än vad du någonsin kan ana för många, du hjälper mer personer än du förstår. Du är så bra Emma, Tack.

  12. Fanny

    Fantastiskt bra, som alltid! Du är verkligen en sund motvikt till alla hetsiga ideal på nätet. Att en faktiskt inte lever för evigt och vara tacksam för att en har hälsan är otroligt viktigt. När allt ställs på sin spets är vikt, magrutor och att vara den mest hälsosamma i världen inte så viktigt..

    ”Kroppen blir glad av extra mat” var ett himla bra citat, det ska jag ha med mig när dumma tankar kommer.
    Tack för att du fortsätter blogga om de här viktiga ämnena och är en jättebra förebild! 🙂

  13. Johanna - Träning, Hälsa & Vardag

    Så himla bra skrivet!
    Jag har varit fast i träsket där man hatar sig själv, svälter sig eller låter det komma upp igen.. Och dessutom tränade alldeles för hårt. Jag hade ”tur” som inte gick för långt med det jag höll på med och är nu på väg åt rätt håll där jag känner att mat är energi och inte kalorier! Visst har jag dåliga dagar och till och med fruktansvärda, fyllda med ångest och hat mot sig själv. Men jag låter det inte ta över och tänker istället att detta är en dag då jag behöver repareras och försöker då hitta på saker som gör mig glad och får mig andra tankar.

    Du är en sådan stor inspiration. Många kramar till dig!

  14. Frida

    Så himla bra Emma! Fortsätt så! Hälsa handlar inte om hur många gånger man tränar på gymmet eller hur nyttigt man äter. Det handlar om att må bra. Om man tävlar med andra och tränar för att det ska se bra ut på instagram eller facebook är det klart att man har ett problem! Folk måste lära sig att ha en balans mellan fysisk aktivitet, mat och välmående och att det i stora hela handlar om hur DU som person mår. Det är bra att du tar upp detta i din blogg för det är allt för många bloggar som inte gör det. Tack!

stats