Emma Barremyr

Ugnsbakad blåbärs- och kokosgröt

God morgon solstrålar ♥

Det är F A N T A S T I S K T vilket väder vi har! 

Äntligen har våren anlänt, och de senaste dagarna har riktiga vårkänslor tagit tag i mig. Jag har städat balkongen och suttit i timmar och njutit av att känna solen mot min hud. Jag fullkomligt älskar den känslan! Hela kroppen hungrar efter ljus och värme efter denna mörka, gråa vinter vi haft! Åååh, det är så härligt 🙂 Håller ni inte med?

Fredag är det också, min favoritdag! På fredagar gillar jag att lyxa till det lite extra till frukosten. Jag lagar till något riktigt gott, tar oftast en lite längre stund med frukosten och ser kanske ett avsnitt på en serie jag följer! Ni vet det där lilla extra som får en att må bra!

Idag gjorde jag en ugnsbakad gröt med blåbär, kokos och vanilj!

Mmmm, så gott!

IMG_5787

 

Ingredienser (1 person):

 • 1 dl havregryn
 • 1/2 mosad banan
 • 1 dl blåbär
 • 1 ägg
 • 1 msk kokosmjölk/ kokosolja
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1 krm bakpulver
 • 1 nypa salt
 • 1 msk riven kokos till topping

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser, smörj en ugnssäker portionsform med kokosolja och häll upp grötsmeten. Toppa med kokos och grädda i cirka 15 minuter tills gröten börjar få lite färg. 

Servera med keso/ kvarg eller kokosgrädde!

 

IMG_5790IMG_5783

 

Hoppas ni alla har fått en fantastisk start på eran fredag! 

 

Lite senare idag kommer en rolig överraskning till er (jag kan avslöja att det har med en träningsresa att göra). Så Missa INTE att kika in här i eftermiddag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angelica

  Hej!
  Jag ska åka på semester en vecka till norrland och skulle gärna förbereda mig med frukostar i förväg så långt det går. Tror du att din ugnsbakade gröt går att frysa? Lär ju inte vara så god efter ett par dar.. Eller har du andra förslag som är enkla o ta med saker till eller göra i förväg? Vore super glad för tips!

  1. Emma

   Hej! Ingen aning om gröten går att frysa, men det borde den gå att göra 🙂 En annat tips är ju att äta mycket bär och frukt tillsammans med yoghurt, nötter och frön! Otroligt gott och svalkande i värmen 🙂 Hoppas du får en superfin sommar! Kram

 2. Maja

  Gud vad gott, är riktigt insnöad på ugnsbakad gröt just nu så måste testa detta i helgen! Gjorde din ugnsbakade banan- och jordnötsgröt idag till frukost, jättegod 🙂

 3. Alexandra

  Igår valde jag löptur framför planerat gympass för jag kunde inte förmå mig själv att stänga in mig i ett gym i en källarlokal utan fönster när det var så soligt! Idag vaknade jag dock till -4, frost och dimma. Kanske blir ett gympass i eftermiddag istället 😉 Ha en fantastisk helg fina Emma!

  1. Emma

   Det var ett klokt val! Att vara utomhus i det här vädret samlar mer energi än att stänga in sig i ett källargym gillar jag 🙂 Hoppas att du får en riktigt fin helg du med! Kram

stats