Emma Barremyr

Goda glutenfria scones

IMG_8880

Hej mina älsklingar ♥

Vill börja med att tacka för era fina kommentarer på gårdagens inlägg om gravidkroppen. Så tacksam för att ni delar med er av era erfarenheter och även uppskattar att jag delar med mig om hur jag mår. Det är så skönt att kunna skriva av sig lite då och då och veta att jag har så fina läsare som alltid stöttar och peppar. NI ÄR BÄST!

De senaste nätterna har jag sovit riktigt kasst, och jag har därför vaknat upp rätt sliten idag. Vaknade redan vid fyra i morse och kunde inte somna trots att jag var jättetrött. Så himla konstigt!? Jag låg ändå och blundade en lång stund för att försöka somna om och drog mig sedan någon timme tillsammans med Pelle innan vi gick upp för att fixa frukost!

Och åh, lördagsfrukost – BÄSTA frukosten på hela veckan!!!

Jag mår inte illa på morgonen längre och kan faktiskt dricka kaffe igen. En sån liten sak gör mig så otroligt glad! Jag har under veckan som gått druckit en kopp kaffe med mjölk och kokosolja varje morgon för att få fart på magen (som är väldigt förstoppad för tillfället) och det är så himla gott.

Och extra gott smakar ju kaffekoppen tillsammans med nybakade scones! Senaste tiden har jag experimenterat fram ett nytt recept på scones som är de godaste sconesen jag hittills bakat! Jag har ju testat en del genom åren, men dessa glutenfria scones är verkligen saftiga med bra konsistens och mycket god smak.

Vill ni baka något gott i helgen rekommenderar jag er att prova dessa godingar!

Passar på att tipsa om receptet och bjuder på några bilder från vår morgon här hemma i soffan ♥

IMG_8869 IMG_8872 IMG_8888

 

Goda glutenfria scones

Ingredienser (4 stora scones):

2 dl havregryn

2 dl havremjöl

2 dl majsmjöl

2 tsk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljpulver

1 tsk salt

3 ägg

1 dl mjölk

1/2 dl kokosolja

1 litet rivet äpple

1 liten riven morot

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Koka upp mjölk och kokosolja i en kastrull och låt svalna något. Blanda sedan i vätskan, äggen, morot och äpple i den torra blandningen och rör runt ordentligt. Klicka ut fyra kakor på en plåt och grädda sedan i ca 10-15 minuter. Låt svalna lite innan servering.

Servera med marmelad, lite god ost, frukt, kaffe/ te och gärna en bit choklad!

 

IMG_8870IMG_8879IMG_8883 IMG_8875

 

Lite choklad på det och lördagsfrukosten är komplett ♥

 

Önskar er en underbar helg!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tobbe

  Bakade, och åt, precis de här till frukost. Jättegoda, tyckte hela familjen! Tack för ett gott recept 🙂

 2. marie andersson

  Har alldeles nyss provat dessa, och så goda de blev! Gjorde bara pytteändringar från ditt recept och såg nu att jag missade att koka upp mjölk och cocosolja, jag bara blandade i det och det verkar gått bra det med =)
  Nu står det en yoghurt-morotslimpa i ugnen, om resultatet blir lika gott som smeten, ja då blir den limpan grymt god!! =)

  Hoppas ni har haft en fin dag och får en fortsatt bra helg <3
  Kram Marie

  1. Emma

   Så glad jag blir att du gillade dem 😀 Limpan blev säkert jättegod den med! Hoppas du har en fin helg och att du njuter av lite goda mackor! Kram

  2. marie andersson

   Ja, jag njuter verkligen, så gott bröd var det längesedan jag åt 🙂 Har precis ätit det sista av dessa scones och nu tänker jag att så fort jag kommer hem från jobbet vill jag ta fram alla ingredienser och sätta på ugnen =)
   Stor kram <3

 3. Emelie

  Gud vad skönt för dig att du inte mår illa längre! Har själv mått illa nu i princip konstant i flera dagar. Trots spiral kan man ju tydligen bli gravid ändå, så mamma tyckte jag skulle göra ett gravtest då jag mår illa, är jäääääättetrött, ont till och från i mitten/nedre delen av magen, känner mig deppig. Gjorde precis testet (mitt första någonsin, kändes så spännande haha!!), vilket visade negativt, så magontet och illamåendet är fortsatt ett mysterium… riktigt jobbigt att må illa konstant. Ska äta lunch med en kompis om en timme, känns sådär…. Ingen mat alls lockar, inte heller någon dricka (inte vatten, läsk, juice, kaffe, te, ingenting). Tvingar i mig lite ändå för måste ju äta, liksom. Men det går lååångsamt och jag får inte i mig mycket. Riktigt jobbigt. Så verkligen skönt att det är lite bättre för dig nu, att ha det såhär i flera månader skulle göra mig galen.

  KRAMIS <3

  1. Emelie

   Update! MÅR INTE ILLA LÄNGRE. Tre dagars konstant illamående… usch vad frustrerande det var, kan bara föreställa mig hur jobbigt flera månaders illamående är…. du är en kämpe du! Tur du får en så fin belöning 🙂

   1. Emma

    Åh vad skönt för dig att illamåendet släppte! Det kanske var något magvirus du åkte på? Hoppas att du får fortsätta att må bra nu iallafall 🙂 Ja illamåendet har varit kämpigt för mig, men det är inte alls så illa som i början nu, men jag längtar väldigt mycket efter att må bra igen och att få ut min belöning. Det är tur att den är så fin som du säger, hihi 🙂 Kram

 4. Veronica

  Åh vad gott! Dina sconesrecept brukar ju vara jättebra, så ska prova detta snart. Kanske redan imorgon!
  Härligt att kunna dricka kaffe igen! Jag kan det också nu och det är så gött 🙂 Några katrinplommon efter maten brukar inte vara nån dum idé heller 😉

  1. Emma

   Åh, vad roligt att du tycker det! Hoppas du gillar dem om du testar 🙂 Ja gud så skönt att vi båda kan njuta av kaffet igen, varje kopp är underbar just nu <3 Hehe!

stats