Emma Barremyr

Pestopasta

Pestopasta! Mums alltså! Jag slängde ihop den här pastan till lunch för ett par veckor sedan och jag kan lova er att enklare och godare än såhär, det blir det inte.

Det är en rätt som känns väldigt lyxig, så den passar ju lika bra till fredagsmyset samtidigt som den är så enkel att den lika gärna kan slängas ihop till tisdaglunch eller torsdagmiddag.

Vardagslyx måste ju ändå vara lite av meningen med livet, ellerhur  Jag älskar mat som ger mig en känsla av lyx, oavsett vad det är för dag, och försöker unna mig sån mat så ofta jag kan. Och den är tallriken ger precis den vardagslyxkänslan. Gott och njutbart!

Kanske något att testa till dagens fredagsmys?

Pestopasta

Ingredienser:

3-4 personer

1 förpackning Paulus sötpotatispasta
1/2 dl pinjenötter
1 kruka basilika
1 dl riven parmesanost
2 msk olivolja
salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Mixa under tiden ihop övriga ingredienser i en mixer till en pesto. Häll av pastan och blanda ihop med peston. Servera genast tillsammans med en stor sallad!

 

Jag älskar för övrigt också pauluns nya sötpotatispasta! Min mage klarar inte av vanlig bönpasta så bra, men den här funkar utmärkt eftersom den består av linser, ägg och sötpotatis. Den är mer proteinrik är en vanlig pasta, vilket gör den optimal i vegetariska rätter, och så mättar den väldigt bra eftersom den innehåller mycket fibrer!

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats