Emma Barremyr

Pannkakstårta!

Hej vänner ♥

I tisdags hade jag och Beatrice en inbokad pannkakskväll, och vi slog på stort och gjorde en underbar pannkakstårta!

Det här med pannkakstårta är ett bra påhitt tycker jag!

Det är så himla gott och ett bra sätt att göra pannkakorna lite roligare. Jag kan tänka mig att om en har barn så är det ett roligt pyssel att göra tillsammans, men det är även ett roligt pyssel för oss vuxna, hihi. Det går ju såklart att göra traditionella pannkakor och använda sig av grädde, men för en nyttigare tårta rekommenderar jag varianten nedan, gjord på bananpannkakor och kokoskvarg!

Den var helt underbar!

Vi toppade dessutom tårtan med en härlig banan och jordnötssmörsröra, vilket blev som toppen över i:et. Alltså herregud! Vilken lyxig tisdagmiddag 🙂

Men tekoppen i handen satt vi i soffan och pratade länge samtidigt som vi smaskade på den goda tårtan! Till slut hade vi fått i oss hela, så för två hungriga vargar är det här receptet perfekt, men det går såklart att dela på fler om ni inte är lika hungriga/ äter den som mellanmål eller efterrätt!

Rekommenderas starkt oavsett!

IMG_7485 IMG_7488

 

Ingredienser:

  • 3 bananer
  • 5 ägg
  • 2 burkar kokoskvarg
  • 1 liter jordgubbar
  • 2-3 msk jordnötssmör
  • 1 nypa kokosflingor

Mixa ihop 2 bananer och ägg till en smet som du sedan steker pannkakor av i kokosolja. Varva sedan pannkakor, kvarg och skivade jordgubbar. Avsluta med att breda kvarg över hela tårtan. Mosa sedan ihop resterande banan med jordnötssmör och häll över tårtan. Garnera med jordgubbar och riven kokos.

 

Vi kör ett gäng bilder i steg för steg!

Enjoy!

 

IMG_7464 IMG_7468 IMG_7470 IMG_7471 IMG_7472 IMG_7473 IMG_7474 IMG_7475 IMG_7476 IMG_7478

 

 

Den här tårtan funkar lika bra till middag som till mellanmål, fika eller efterrätt! Bananerna gör den härligt söt samtidigt som den innehåller mycket proteiner och fina näringsämnen, vilket gör att den mättar bra! 

Kanske något att servera som efterrätt till helgens grillkväll?

 

Fler tips på goda pannkakstårtor!

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja den är underbar! Har hittat den i flera matbutiker, framför alt på alla ICA 🙂 Är dock inte laktosfri så får ta lactrase innan, men det är det värt 🙂

  1. Regina

    Vad det ser smaskigt ut!! Måste definitivt provas till helgen. En fråga, kokoskvarg är det Lindahls nya färdiga kvarg som ni använt?

    1. Emma

      Kul att höra! Hoppas du gillar den 🙂 Japp det var Lindahls färdiga kvarg som vi använde 🙂 Supergod!!!

stats