Emma Barremyr

Att äta bröd till frukost

God morgon!

Jag skulle vilja prata lite mer om det här med bröd till frukost! När jag träffar klienter i mitt arbete som personlig tränare så tror många att bröd är något dåligt eftersom det innehåller så mycket kolhydrater. Det är inte sant! För det första så behöver våra kroppar kolhydrater – det är från dem vi får energi – och för det andra så vill jag påminna om att det finns bättre och sämre former av kolhydrater. Det finns bröd som innehåller långsamma kolhydrater med mycket fibrer, mineraler och vitaminer. Dessa är näringsrika och blir därför en riktigt riktigt bra frukost tillsammans med rätt pålägg!

Det som man kan tänka på är att gärna lägga till en proteinkälla och en fettkälla för att göra frukosten mer komplett. Proteiner och fetter tillsammans med fibrer från brödet gör att mättnadskänslan bevaras länge och håller blodsockret stabilt fram till nästa måltid.

Goda pålägg som ger mycket näring är t.ex. avokado, ägg, keso, makrill, ost och korv med hög kötthalt. Min favorit sedan är länge är helt klart avokado och ägg. Fy satan vad gott det är!

Vilket är ditt favoritpålägg på mackan?

Och avslutningsvis – här är några favoritrecept på enkla, men ack så goda frukostbröd som ni MÅSTE prova!

Just nu är kesobrödet min favorit, men annars gillar jag de andra väldigt mycket också! Tunnbröden med sötpotatis eller nötlimpan ÄLSKAR JAG!!!

 

Någon mer än jag som blev sugen på en smörgås nu? Hehehehe….. ???

Hoppas ni får en fin dag allihopa!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats