Emma Barremyr

Kokosfrallor

Hej vänner ♥

Jag är ju som jag nämnt tidigare inne i en brödperiod och skulle kunna äta gott, hembakat bröd till både frukost, lunch, middag och mellanmål om jag inte visste bättre än att jag bör variera mitt kostintag! Hihi 🙂

Skämt och sido. Bröd är gott och är det dessutom hembakat med bra mjölsorter är det en perfekt källa till kolhydrater som ger oss energi till träningen och livet!

Förra helgen åt vi jordärtskockssoppa till middag och till den slängde jag ihop ett gäng kokosfrallor. Dessa bröden är dock mindre kolhydratrika och innehåller desto mer protein och fina fetter. Balans ni vet! Soppan var rik på kolhydrater och därför ville jag ha ett bröd som kompletterade med de andra näringsämnena – fett och protein. Detta gör dem mättande tillsammans med fina fibrer från kokosmjölet!

De är extra goda rostade med en skiva ost! Mums 🙂

IMG_0681

IMG_0682

 

Ingredienser:

  • 12 ägg
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosolja och elvispa ihop med äggen. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop med äggsmeten. Låt svälla några minuter. Fukta händerna och forma sedan bollar av smeten och lägg på en plåt. Jag fick ihop 18 små frallor. Strössla över chiafrö, pumpakärnor och sesamfrön och grädda bröden i 15-20 minuter. 

 

IMG_0680

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina - Evelinas Ekologiska

    Åh, bröd alltså <3 Så himla gott! Vi äter nybakat bröd till frukost nästan varje dag 😀 Så värt att kliva upp lite tidigare för en riktigt god och bra frukost!
    Tack för att du delar med dig av massa fina recept!

    /Evelina – Evelinas Ekologiska

  2. lollo

    Hejsan! Har du något tips på vad man ska göra om det inte känns i baksida lår och rumpa när man kör i lårcurlmaskinen? Det måste bli fel någonstans för jag känner mest i anklarna och då kan jag inte ta i riktigt. Är det vanligt?

  3. Linda Assarsson

    Spännande recept!
    Såå gott med nybakt!
    I torsdags slängde jag ihop ett par frallor till lunchens soppa och de blev supergoda 🙂
    Bild och recept finns på min blogg 🙂
    Älskar goda mackor och som sagt, det är skillnad på bröd och bröd! Hembakt bröd på bra ingredienser är ju toppen!

  4. Linda

    Va lämpligt med bröd som inte behöver jäst! det är ju en sån sak man inte har hemma på heltid..

    Jag har nyss blivit bra efter en 3 veckor lång käkledsinflammation, fått brutalvila hela tiden även fast det är en led som man ”bara äter med”, såg fram emot att börja lite smått med dansträning osv… osså snubblar jag i trappen idag och sitter med gigantisk inlindad fot nu 🙁
    tacksam ändå att jag ramlade åt ”rätt håll” mot räcket och inte rakt ner!

  5. Freja

    Skulle man kunna utesluta eller byta ut äggen mot något vegetabiliskt alternativ? Och tack för dina många fina recept!

  6. Emelie

    De där små frallorna bara måste jag testa! Lät ju väldigt enkelt, och allt finns dessutom hemma…kan inte bli bättre :)! Tack för tipset!

  7. Alexandra

    Vad är pofiber? Kan man möjligtvis byta ut det mot något annat eller kompensera med att ta mer av något? Kram 🙂

  8. Louise

    Ett liknande recept delade du med dig av för längesedan, sedan dess har jag ALLTID ett bröd i frysen! Äter det nästintill varje dag! Kram och trevlig helg! / Louise

stats