Gravid vecka 33 | Emma Barremyr
emmabarremyr

Emma Barremyr

Annons

Gravid vecka 33

 

Tjohoo! Äntligen en ny vecka igen! Det känns så skönt att beta av de här inläggen, för varje gång jag gör det innebär det att vi är en vecka närmare att få träffa lillasyster. Gud, som vi längtar nu! Här kommer veckans graviduppdatering ♥

Nytt sedan förra veckan: den här veckan har det hänt flera saker! Bland annat så har knallgul råmjölk börjat rinna från brösten. Det är inga mängder, men ändå. Kroppen är så cool som förbereder sig såhär! Jag har även börjat känna av en tyngd eller ett tryck neråt när jag är i rörelse och det känns tydligt att belastningen på bäckenbotten har ökat senaste veckan. Sammandragningarna har också börjat göra ondare än tidigare och nu kan jag knappt böja mig framåt utan att magen blir alldeles stenhård. Jag har fortsatt molvärk i ryggen och känner i princip konstant ett tryck mot tarmar och lungor som är väldigt obehagligt. Jag har också börjat få som elektriska stötar i ena skinkan, vet inte om hon ligger och sparkar på någon nerv, men det ilar till titt som tätt och är inte speciellt skönt.

Bästa med veckan som gått: det var helt klart gårdagen! Jag var extremt trött och sliten, men igår var faktiskt första dagen på väldigt, vääääldigt länge som jag nästan inte var illamående alls. Jag hade heller ingen “mensvärk” som jag haft i hela magen och ryggen senaste veckorna eller några onda sammandragningar. Jag kände mig nästan som mig själv igen förutom den extrema tröttheten då. Jag hade en heldag ensam med Elsa och kände mig så tacksam över att jag ändå mådde såpass bra just den dagen så att jag kunde vara den mamman jag vill vara. Tänk om jag kunde få fler såna dagar!

Sämsta med veckan som gått: mitt psykiska mående. Som jag skrev tidigare i veckan så har det varit tufft psykiskt senaste tiden. Att vara höggravid är jobbigt i sig, men att dessutom må så illa som jag gör och samtidigt ha en tvååring att ta hand om och som jag så gärna vill räcka till för är jobbigare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Det sliter psykiskt och ibland känner jag mig så ledsen att jag bara vill krypa i säng, dra täcket över huvudet och sova bort sista tiden. Jag vet att det kommer något fint av det här, att det kommer vara värt det i slutändan och jag är sååå tacksam för att jag är gravid, men det är väldigt jobbigt nu och jag längtar så tills den här graviditeten är slut. Vill ha min bebis här nu ♥

 

 

Veckans bebis: är nu hela 40 cm lång och väger 2 kilo (2,15 kg vid veckans slut). Hennes lilla kropp fortsätter att lagra underhudsfett samtidigt som hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker och därför skilja på exempelvis dag och natt.

Veckans mående: jag tror att jag fått med det på ovanstående punkter redan, så jag ska inte tjata ut er mer med mitt mående. Jag hade som sagt en bra dag igår och har haft en helt okej dag idag också så kanske kan det vända lite senaste veckorna. I gravidappen står det att om barnet lagt sig tillrätta brukar det kännas betydligt behagligare för den gravida – det blir lättare att andas och magbesvären minskar. När jag var hos barnmorskan i onsdags låg hon med huvudet neråt så kanske har hon lagt sig tillrätta nu. Det vore ju fantastiskt isåfall och så skönt om jag fick må lite bättre sista veckorna.

Veckans mage: oj, den är så stor nu! Att böja sig fram för att sätta på strumpor eller skor funkar fortfarande, men börjar bli en utmaning och det stramar rejält i huden. Förra graviditeten hade jag en rejäl hormonrand på magen, men den här gången syns den nästan inte alls. Däremot är magen väldigt luden nu igen och det var den även förra graviditeten.

 

 

Veckans craving: jag är fortfarande enormt sugen på saltlakrits, men tycker också att det är sjukt gott med krispiga grönsaker som gurka och paprika, så det brukar jag skära upp och snaska på. Salt över lag är något jag har sug efter och igår kom ett enormt chipssug så det fick helt enkelt bli salta chips och dipp till fredagsmys 🙂

Veckans träning: den här veckan har jag inte alls orkat röra mig som tidigare. I och med sammandragningarna har jag fått ta det ganska lugnt med promenaderna, så den enda jag gjort är två väldigt lugna styrkepass i gymmet och en enstaka promenad på hela veckan. Det kryper i kroppen, men samtidigt är jag så enormt trött och vågar inte riktigt anstränga mig eftersom sammandragningarna har börjat göra ganska ont. Jag behöver spara på energin till stunderna med Elsa som är intensiva i sig, hehe. Barnmorskan rådde mig till att försöka få till vattenträning ett par gånger i veckan, så jag tänkte jag skulle försöka komma iväg och simma lite framöver. Vi får se om det händer!

Veckans tankar: jag är så glad över att jag fick den barnmorskan som jag fick den här graviditeten. Hon är en helt underbar människa och precis den jag behöver i den här jobbiga graviditeten. Jag har ju dessutom lyxen att få träffa henne varje vecka i och med att jag går hos henne på akupunktur och då hinner vi alltid prata igenom mitt mående samtidigt som hon ger mig stöttning, bekräftelse, sina kloka tankar och så mycket värme. Det är så, så värdefullt! Dessutom får jag lyssna på lillasysters hjärta vare gång jag är där och det är så mysigt att få höra de där små hjärtslagen som tickar så fort. Tänk att jag har två hjärtan inom mig ♥ Min barnmorska kände på magen sist jag var där och precis som jag trodde så ligger min lilla bebis med huvudet neråt, rumpan på vänster sida och smådelarna mot höger sida. Jag känner nästan enbart sparkar i höger sida så det är väl händer, fötter och knän hon sträcker ut då. Älskade lilla barn ♥

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Charlotte

  Så roligt att följa! Så vackert hår du har, “vaknar” du liksom upp så eller haha? Är det självlockigt?

  1. emmabarremyr
   emmabarremyr

   Ja hon är fantastisk! Ska ge henne lite blommor och choklad innan hon går på semester för att visa min uppskattning nästa vecka tänkte jag 🙂

 2. Ida

  Vilken vacker mage du har❤ jag vet att det är tufft för dig men trösta dig även med att Elsa inte kommer minnas denna tid utan du ger henne något ovärderligt, ett syskon❤ kram!

Annons
stats