Emma Barremyr

Kesobröd

Hej finisar ♥

Det allra bästa med att jobba hemifrån är att kunna plocka ihop en riktigt god lunch från kylskåpet utefter vad jag är sugen på. Eller som igår, kunna slänga ihop ett nybakat bröd att avnjuta tillsammans med en kopp te!

Det kallar jag lyx och jag uppskattar det otroligt mycket!

Brödet som jag bakade igår bestod av en bas av keso och ägg för att höja proteinhalten en aning och därmed göra brödet mer mättande! Det passar perfekt som både frukost, mellanmål, lunch eller som tillbehör! Du väljer själv när du vill avnjuta ett gott bröd helt enkelt. Det här brödet går både fort och är väldigt enkelt att göra!

Mmmm! Själv njuter jag gärna av nybakat så ofta jag bara kan 🙂

IMG_7051 IMG_7053

 

Ingredienser:

 • 1 dl keso
 • 1 ägg
 • 1/2 dl (majs)mjöl
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk smält kokosolja
 • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa ihop ägg och keso. Tillsätt torra ingredienser + kokosolja och blanda väl. Låt svälla i 5 minuter. Rulla brödet till en eller två fina bullar med fuktade händer och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över pumpakärnor och sesamfrö och kör in i ugnen i 15-20 minuter eller tills det fått en fin färg. Låt brödet svalna lite innan du äter det då det är ganska kladdigt när det kommer ut från ugnen men ”sätter sig” när det svalna något.

TIPS?

Himla gott med ost och marmelad 😀

 

IMG_7054 IMG_7057

 

Hoppas det smakar hörrni 😀

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej! Brödet såg väldigt gott ut! Men är receptet för en macka? För annars vill jag göra flera på en gång 😀

 2. Amanda

  Åh detta vill jag pröva. Tror du att det går bra med vilket annat mjöl som helst? T.ex. sojamjöl, kokosmjöl, dinkelmjöl

  1. Emma

   Ja det borde det, men du får kanske justera mängderna. Använder du kokosmjöl får du ta mindre än om du t.ex. använder dinkelmjöl. Känns dig fram till bra konsistens 🙂

 3. Alice

  Hej fina du! Jag älskar din blogg och har gjort ett bra tag men ännu mer det senaste då jag börjat äta efter fodmap då jag troligtvis har IBS. Du har massa bra recept som jag uppskattar att du delar med dig av! Men jag har en fråga, du har skrivit att det enda fröet i princip du får äta är hirs? Men enligt fodmap får man väl äta bovete, havregryn (måttliga mängder) och quinoa? Tacksam för svar, kram!

  1. Emma

   Hej fina Alice! Åh, vad glad du gör mig med dina fina kommentar! Under elimineringsfasen är det bara hirs som fungerar då bovete och havregryn är begränsade (funkar i måttliga mängder som du säger) och de kommer jag lägga till så småning om! Quinoa (som är en ört) funkar bra under elimineringsfasen så det äter jag 🙂 Hoppas du fick svar på dina funderingar! Kram

 4. sandra e

  Jag brukar göra det där brödet med kvarg! Det tycker jag blir godare och går att äta rykande färskt, fast jag har inte riktigt en dl utan kanske ½ eller lite mer. Prova! När du kan äta havremjöl, testa med det också, så himla gott!

  1. Emma

   Tack för tipsen! Låter supersmarrigt 😀 Ska absolut testa med både kvarg och havremjöl 🙂 Kram

stats