Emma Barremyr

Mormors glasscafé

Hej bästa ni ♥

Mors dag var en regnig historia, men det hindrade inte min familj och många andra att åka till Mormors Glasscafé i Lysvik. Pappa och min farbror firade sin mamma med att bjuda på glasskalas och självklart hängde vi andra på, både för att njuta av familjetid, men även av goda glassar!

Mormors glasscafé har blivit väldigt populärt och sedan de rustade upp den gamla kyrkan till en fin serveringssal funkar det ju utmärkt att åka dit även regniga dagar som den i söndags! Sommartid är det bästa att sitta utomhus och blicka ut över den vackra utsikten över Fryken, samtidigt som en njuter av en glass i solen. Åh, vilka sommarkänslor!

Vill tipsa om att det är ett perfekt mål för utflykt om du befinner dig i Värmland i sommar. Här serveras fantastiska glassar i en vacker miljö!

IMG_7031

På glassmenyn finns många goda glasskombinationer att välja mellan, och för varje år tillkommer några nya spännande kombinationer! Det gör det alltså värt att återkomma år efter år för att prova något nytt, eller uppleva en gammal favorit 🙂

IMG_7022 IMG_7019

Jag valde Mormors chokladgris som bestod av en kula choklad, en kula vit choklad, en kula chokladmashmellow, chokladsås, bär och daimkulor som topping!

Vilken dröm!!!!

IMG_7034 IMG_7037

 

Nästa gång har jag redan bestämt mig för att testa Mormors lortgris! Tänk er saltlakrits, hallonsaltlakrits och vanilj i en härlig kombination! MUMS 😀

 

Och för den som inte kan bestämma sig finns Velepetter, där du gör en helt egen unik kombination med sex olika glasskulor. En sån åt jag här!

 

Glass alltså! Gillar ni det? 😀

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Tack snälla du 😀 Jag köpte den i Milano förra månaden, men jag minns inte i vilket butik, tyvärr 🙁 Kram <3

  1. Josefin

    Hej Emma!

    Jag är själv laktosintolerant (laktoskänslig) och äter laktostabletter när jag äter mat/glass med laktos i (man kan ju liksom inte undvika glass på sommaren). Jag har använt både tabletterna Lactrase och Prolaktas och gillar dem. Men tänkte bara kolla för kul skull vilka laktostabletter du använder när du äter laktos? Och vad du tycker om dem?

    Tack för en underbar inspirerande blogg!
    Kram

    1. Emma

      Ja det är suveränt med laktostabletter! Önskar det fanns något liknande för gluten ibland 🙂 Jag använder lactrase som jag köper på apoteket! Tycker de är toppen! Vilka använder du?

      Kram fina du! Så glad jag blir att du tycker bloggen är inspirerande <3

    1. Emma

      Ja det finns både sorbet och laktosfria glassar att välja mellan. Vet inte om det finns någon mjölkfri mer än sorbet dock, men de är också jättegoda 🙂 Hoppas du få en fin dag i Sunne 🙂 Kram

    2. marie

      Hej Klara och Emma 🙂

      Jag tittade just på mormors glasscafé hemsida och klickar ni på ”funderingar” så ser ni deras laktosfria alternativ, fanns ett par olika alternativ! =) Helt mjölkfritt alternativ fanns också.

      Kram Marie

stats