Emma Barremyr

ISLAND!!!

Hej vänner ♥

I helgen insåg jag att det ju inte är alls länge kvar tills vi åker till Island. Tiden går så fort och snart sitter vi på planet på väg mot drömresan! Iiiiiih 😀

Jag längtar så himla mycket efter att få vandra och samtidigt få uppleva Islands vackra natur! Alla som varit där säger att det är så otroligt vackert! Vi har bokat några hotellnätter, men kommer bo i tält mesta delen av tiden när vi är där vilket också innebär att vi kommer laga maten utomhus. Wiiiieee, älskar det! Under vandringen vill vi ha så lätt packning som möjligt och därför ska maten torkas och förberedas innan. Det är dags att börja nu, och även göra lite andra förberedelser!

Här kommer en lista:

  • Börja planera och torka mat för vandringen på Hornstandir
  • Studera kartan
  • Kolla upp utrustning
  • Göra en plan för vilka ställen vi ska besöka de dagarna vi har bilen. Tips på bra tältplatser någon? 🙂
  • Hitta ett bra ställe att rida på (tips uppskattas även här)
  • Samla alla viktiga papper i en mapp (reseförsäkring, flygbiljetter, hotellvouchers, pass mm)

Här kan ni läsa ett tidigare inlägg om våra Islandsplaner!

 

Än har ja inga bilder från Island, så vi tar och inspireras av några härliga vandringsbilder från Norgeresan förra året!

IMG_1898 IMG_2013 IMG_2058 IMG_2318 IMG_2366 IMG_2447 IMG_2559

 

Planerar ni någon resa i sommar? Berätta! Är så roligt och inspirerande att höra andra berätta om sina äventyr!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sophia

    Hittade hit genom dina Kilimanjaro inlägg. Inte hade jag väl kunnat ana vilken skatt jag skulle springa på här på nätet. Du har en helt fantastisk blogg och jag älskar att besöka din del av nätet. Tack för att du delar med dig av din vardag och dina tankar.

    Jag är jättenyfiken på det där med torkad mat. Om jag inte minns helt fel så har du väl en tork som du använder till att torka bland annat bananskivor i. Minns jag rätt?? Jag funderar på att köpa en tork så det skulle vara kul om du ville göra ett inlägg om detta någon gång.

    Åter igen tack för en superbra blogg!

    1. Emma

      Men så fint du skriver! Och vad glad jag är att du hittat hit 🙂 TACK <3

      Jag kommer ta upp det här med maten i ett inlägg, fler har efterfrågat det så håll utkik på bloggen framöver!

      Kram

  2. Elin

    Hej!

    Jag vet inte om du gjort detta innan, men i så fall – skulle du kunna skriva ihop en lista på saker man behöver på en vandring? Jag ska vandra, kanske över dagen eller ev över natten och behöver alla tips jag kan få! Typ bästa väskan (ryggsäck? Axelremsväska?) mat, kläder osv!

  3. Maja

    Hej!
    Tycker din blogg är grym!
    Jag ska fjällvandra på Kungsleden, från Abisko till Nikkaluokta tillsammans med min pojkvän och våra två hundar 🙂

    1. Emma

      Hej fina Maja! Åh vad roligt att höra att du tycker bloggen är grym 😀 Och wow vilken vandring! Den gjorde jag och Pelle 2012! Ni har något fantastiskt framför er 😀 Njut och ha en fin vandring!

  4. malin

    hej emma! vilka härliga bilder från dina vandringar. Jag har aldrig vandrat men är väldigt sugen på att börja. Kan du inte skriva lite om hur man väljer rätt skor, utrustning och så? kanske tipsar om vilka saker du har? Exempelvis kängor, ska man ha lätta, grova, dyra billiga? 🙂 kram!

  5. Klara

    Men JA! Åker till Australien på tisdag och ska vara där i ett år. Mestadels jobb på gård med hästar och djur, men även ett par månader med runtresande. SÅ taggad.

    Tack för den bästa feel good-bloggen, mår alltid bra när jag kikar in här. 🙂 Kram!

    1. Emma

      Men WOW vad roligt! Blir bara sådär liiiiite avundsjuk på dig 🙂 Australien är underbart oh du kommer få ett fantastiskt åt, det är jag säker på 🙂 Ta hand om dig Klara! Och tack för din fina kommentar, det värmer att höra att du att du får feel-good känslor när du kikar in här 🙂 Kram

  6. Caroline

    Kul med Island! Kan du inte berätta lite hur ni gör med matplaneringen inför såna resor? Och vad för typ av mat torkar ni för att ha med er? Jag och en kompis tänkte nämligen fjällvandra i sommar men skulle behöva lite tips hur vi gör med maten!

    1. Emma

      Vilen bra idé! Det kan jag absolut göra 🙂 Kommer berätta mer och så när vi börjar torka mat och fixa med det 🙂 Så räkna med flera inlägg och tips framöver!

  7. Lisa & livet från den ljusa sidan

    jag kom hem från Island i förrgår -SÅ fantastiskt! Pratade om dig där, och er låååånga resa där, med avund. 🙂 Det finns så mycket att se! Vi hade bara några dagar men kommer garanterat tillbaka!

    Vill du låna bilder för något inlägg så är det ok, men länka gärna isåfall förstås. 🙂

    Ser fram emot att läsa mer om din resa – både inför och under!

    (Vi pratade också om att vi måste till Norge, och om dina bilder därifrån. Haha! 🙂 )

    1. Emma

      Men så härligt att höra att ni hade en fantastisk resa! Nu blir jag ännu mer sugen och förväntansfull 😀 Kul att du också tänkte på mig där uppe! Norge är fantastiskt (och väldigt nära Sverige), gillade du Island kommer du nog gilla det också! 🙂

    1. Emma

      Haha! ja det var lite läskigt att sitta där ute faktiskt, men samtidigt en häftig känsla! har nog aldrig varit på en vackrare plats tror jag 🙂 Kram <3

  8. Josefin

    Åh så kul!! Jag blev så inspirerad av er Norgeresa, så jag och min pojkvän ska förmodligen dit och vandra i slutet av juli! Det är en av mina absoluta drömresor och hoppas verkligen att det blir av!! Åh blir helt rusig av att bara tänka på det!!

    Ingen av oss har körkort så det blir att ta sig runt kommunalt, vet du om det finns smidiga förbindelser med tåg/buss? Jag vill liksom överallt i hela Norge för allt ser så extremt häftigt ut, haha! Men jag är särskilt sugen på Glittertind och Galdöpiggen i Jotunheimen samt Trolltunga och Lysefjorden, men vet inte hur det på bästa sätt går att ta sig emellan dessa platser och områden. Vi har inte så stor budget eller mycket tid (10 dagar) så vi vill inte att det ska bli för dyrt.. Annars får vi hålla oss inom samma område så att vi slipper betala för resorna, har du i så fall något ställe som du absolut rekommenderar att vi åker till? 🙂

    Tack för alla inspirerande inlägg om er resa till Norge, jag älskar resor som innebär natur och äventyr, så bilderna och det du skrev om resan väckte en extrem reslust i mig! 😀

    1. Emma

      Men vad roligt att ni fick inspiration hos mig till er resa 🙂 Norge är fantastiskt och det kommer bli så himla bra! Om jag vore er skulle jag satsa på att åka till ett ställe och utgå därifrån. Joutunheimen är ju fantastiskt fint och bjuder på många olika vandringsleder, både Glittertind, Galdhöbiggen och Besseggen ligger ju där. Annars är Trolltunga det vackraste stället jag någonsin varit på, så att ta sig dit ner kan också vara värt 🙂

      Hoppas att ni får en fantastisk resa! Hör gärna av dig och berätta om den sen, jag vill gärna höra hur ni hade det!

      Kram

  9. Alexandra

    Skulle också vilja åka till Island! Men det får nog bli om några år när dottern är lite äldre så vi kan vandra lite mer och njuta av naturen. 🙂
    På tisdag åker vi till Playitas på Fuerteventura för andra gången och senare i sommar ska vi bila ner till Italien. Blir en bra sommar det här!

    1. Emma

      Ja jag förstår det! Fuerteventura låter himla härligt nu 🙂 Skönt med sol och värme! Hoppas ni får en härlig resa 🙂 Kram

stats