Emma Barremyr

Årskrönika 2014

God morgon vänner ♥

En av de bästa sakerna med att ha en blogg är att typ hela mitt liv finns arkiverat, och det är riktigt roligt att gå tillbaka och se hur året har sett ut. 2014 har varit ett helt fantastiskt år på så många olika sätt. Jag har rest och sett många nya platser, fått nya erfarenheter och tagit stora steg på karriärstegen! Här kommer nu en lång årskrönika från min blogg om ni orkar läsa, nästa år delar jag nog upp det på fler inlägg! Hehe 🙂

Januari 2014 fick en häftig start då vi befann oss på Afrikas högsta berg, Kilimajaro. Själva nyårsnatten tillbringade vi närmare bestämt i Baranco camp, 3950 m.ö.h. höjdsjuka och svaga. Höjdsjukan gick dock över och natten till den 3:e januari påbörjade vi den fruktansvärda, men samtidigt fantastiska toppbestigningen, och 9 timmar senare nådde vi äntligen vårt mål – Afrikas tak, Uhurupeak, 5895 m.ö.h. Detta var helt klart årets höjdpunkt vad gäller adrenalinkick. Wow, vilken känsla det var att befinna sig där uppe!

Efter Kilimanjaro fortsatte äventyret ut på safari i Serengeti, Ngorongoro och Lake Manyara och resan avslutades med en vecka på Zanzibar. Det var en fantastisk resa och det nya året kunde knappast fått en bättre start!

Vill ni läsa om äventyret i Tanzania kan ni göra det här!

När vi kom hem i mitten på januari fyllde jag 25 och blev överraskad med födelsedagskalas i två omgångar. Fantastiska vänner och familj! För födelsedagspengarna jag köpte mig nya längdskidor som höll igång mig resten av januari innan snön försvann. I övrigt hade vi en grym tapaskväll hemma hos oss och så bakade jag det här goda brödet <– (klick).

IMG_75761-701x467IMG_7412IMG_8090IMG_8216IMG_8051IMG_8641IMG_8951IMG_90572IMG_9161-701x1051IMG_9266-701x467

 

Februari var en månad med mycket jobb att ta igen efter en lång semesterledighet, och månaden kändes som den bara flög förbi! Utöver allt jobb hade jag och Beatrice en mysig våffelkväll, jag yogade mycket hemma och så bestämde mig för att vidareutbilda mig till löpcoach. Jag gjorde en jättegod vegetarisk blomkålspizza och så bestämde jag och Åsa oss för att starta upp ett samarbete senare under våren. Till skillnad från januari var februari en ganska lugn och händelselös månad.

Månadens viktigaste inlägg som handlade om ”du blir vad du tänker” <–(klick).

 

IMG_9404IMG_9400IMG_9413IMG_9649IMG_9694

 

Mars började med en systerdag på Loka Brunn. Det var en julklapp till oss själva och dagen involverade träning, spamys och en trerätters middag. Fantastiskt! Månaden bjöd också på varmt vårväder och jag och Pelle var ute på många långpromenader i skogen med picknick som avslut. En grej som jag känner jag vill göra mer av det kommande året. Hur mysigt är inte picknick liksom? 🙂

Jag snöade in på smoothie till frukost och gjorde t.ex. den här hallonsmoothien, den här tropiska smoothien och den här gröna smoothien!

I mitten på månaden var jag i Stockholm på årets största träningsfest – Blogger bootcamp 2014 som involverade massa härlig träning, inspirerande föreläsningar och mysigt kvällsmingel som avslut. En underbar dag tillsammans med andra träningstokiga tjejer!

Mars avslutades med mysiga dagar uppe i stugan i Idre.

Månadens viktigaste inlägg handlade om att vila pulsen! <– (läs det här)

 

DSC_6731lokaIMG_9762IMG_9635IMG_9919IMG_9923bbc66 (1)4 (2)löpning4löpning8idre11idre14idre13

 

April började där mars avslutades – i Idre. Veckan innehöll soliga dagar i backe och längdspår, massa god mat, hotellfrukost, bastubad och sköna slappa kvällar! Vi hade otrolig tur med vädret och det var helt klart en av de bästa veckorna på hela året!

Resten av månaden var intensiv med mycket jobb och gick i en rasande fart! Vi firade långfredagen med en middag hos Lina och Martin och påskafton med en härlig buffé hos mamma och pappa. Jag och Emelie hade en TBT-kväll till Australien och kollade på gamla filmer och bilder, jag träffade mitt kusinbarn Olivia för första gången, var i Stockholm och spelade in en podcast med Maria (här kan ni lyssna) och utbildade mig till löpcoach och gjorde en riktigt god glassmoothie! Smoothie var vårens grej tror jag, haha!

Jag sprang mycket, åt årets första frukost utomhus, gick ut med att jag skulle ha en träningshelg på Idre fjäll i september och så planerade jag och Åsa vårt samarbete över en lunch. Jag och Pelle avslutade månaden med en picknick på Skutberget och att göra pulled chicken – GOTT! Testa ni också 🙂

Inlägget ”Vi behöver prata!” fick mycket uppmärksamhet!

 

idre26idre25idre32idre34idre39idre43IMG_0293IMG_0283IMG_0310IMG_03306a8d9a90c85211e3b3e10002c9db6d9c_8helg8IMG_0382marialöpcoach7löpcoach3P1010156 - Kopiaåsa120819 IdreNipfjället och Jonas Gardsiö på Lill NipenFoto Nisse SchmidtIMG_0447skutberget

 

Maj var en månad med många morgonpromenader! Grönskan och ljuset kom äntligen tillbaka och jag vistades mycket utomhus både med PT-kunder och i min egen träning. Jag och Åsa körde igång Monday challenge på Sandgrundsudden med ett gäng härliga tjejer, jag hade en spakväll för mig själv och så gick jag och Svärmor Dolpenleden en solig lördag. Jag och mamma var i Norge och jobbade och i slutet på månaden fick jag också min första box från The helathy box.

Jag skrev inlägget om viktiga vilodagar!

 

IMG_0747IMG_0754IMG_0767IMG_0789mondaychallenge3mondaychallenge2monday-challengepromenad4IMG_8787 (2)

 

Juni var också en månad med mycket jobb. Jag och Åsa körde vidare med vår monday-challenge och alla måndagskvällar bjöd på fantastiskt väder! Jag och mamma var i Norge och jobbade några dagar till och så var jag i Stockholm och genomförde steg två i utbildningen till löpcoach. 1 juni släppte jag platserna till träninghelgen i Idre och på 3 minuter blev det fullbokat. Det var så fantastiskt roligt att se och därefter satte planeringen gång för fullt!

Jag och Pelle unnade oss en hotellfrukost, vi var ute på picknick, jag snöade in på ägglatte ganska så rejält och midsommar firades i Torsby med Borejogg, lunchbuffé hos mamma och pappa och på kvällen parmiddag med alla mina favorittjejer med respektive!

Ett inlägg jag vill uppmärksamma är ”ångest och utebliven träning

 

monday2monday8mondaychallenge19mondaychallenge9mondaychallenge11IMG_0998IMG_1056IMG_1212IMG_1218IMG_1229IMG_1275

 

Juli innebar semester och VILKET väder vi fick, 2014 bjöd på en sommar jag sent kommer glömma! Jag började månaden med att köra ett riktigt jobbigt benpass, drack en svalkande melon- och persikosmoothie, var på en spadag på Sundsta badhus och firade 4 år tillsammans med Pelle, umgicks med vänner, var ute på middagspicknick, njöt av sommarkvällar med grillat och såg på Pelle när han spelade en veteranmatch i fotboll.

Jag och Pelle tog fyrhjulingen upp till sommarstugan där vi hjälpte morfar med husbygget, badade i sjön, sprang intervaller och njöt av fridfullheten. Därefter hade vi en familjegrillkväll hos syrran och hennes pojkvän innan jag och Pelle åkte med mamma och pappa upp till Idre för att renovera stugan, träna, vandra och må gott. Jag och Pelle besteg både toppen på Idre fjäll och Städjan. Härliga turer och som var perfekt uppvandring inför Norgevandringarna vi hade framför oss!

Efter Idre bar det vidare till Norge. Vi började i Kristiansund och åkte sedan Atlanterhavsvegen och Trollstigen ner till Geiranger där vi både paddlade och vandrade. Därefter besteg vi Galdhöpiggen, vandrade en dag längs Besseggen och sedan till Trolltunga! Veckan i Norge slog alla förväntningar på alla plan! Vi har verkligen ett vackert grannland 🙂

 

IMG_1372sundstabadet4sundstabadet7IMG_1420IMG_1416IMG_1528IMG_1442runnsjönrunnsjön1runnsjön8IMG_1654IMG_1640idre 1IMG_1697IMG_1705idre60idre72IMG_1769IMG_1814IMG_1891IMG_2318IMG_2367IMG_2484

 

Augusti blev en riktigt ruskig månad med rekordmycket regn och helt otroliga åskoväder. Detta gjorde inte så mycket för min del då vardagen drog igång igen med jobb. Under månaden körde jag en detox och fokuserade därför på en helt vegetarisk månad vilket gav smaklökarna nya upplevelser. En vegansk variant på tacos minns jag mest!  Och fooled pork!

Jag och Lisa gick morgonpromenader, mamma var och hälsade på i Karlstad och vi åt en underbar tapasmiddag på Frost i stan. Morgonen därpå bjöd jag på dessa underbara sconesen med motot och äpple!

Jag började med veckans övning på bloggen, vi hade kräftskiva i sommarstugan, jag kom igång med löpningen igen efter en sommar med rehabträning och så fick jag veta att jag blivit nominerad till finalen i Blog awards av er fina läsare! Jag jobbade även som löpcoach på Selma spa en helg och planerade inför träningshelgen i Idre för fullt. Gång på gång insåg vilket fantastisk jobb jag har och att jag lever mitt i min dröm!

Månaden avslutades med en fantastisk tapasmiddag med vänner!

 

IMG_2748IMG_2936kräftskivaDSC_9472lisa6lisa5IMG_3020IMG_3022IMG_3036träningIMG_3112DSC_9387selmaspa1selmaspa2IMG_3308

 

September började inte så bra då jag blev rejält sjuk med feber och halsont, vilket var riktigt dålig tajming med tanke på träningshelgen som drog igång den 4:e. Jag hann tyvärr inte bli frisk, men genomförde helgen ändå med kroppen fullproppad av värktabletter. Såhär i efterhand förstår jag hur dumt det var då förkylningen blev otroligt långdragen och seg efter detta. Jag ångrar det ändå inte då helgen blev den bästa på hela hösten! Trots att jag var sjuk blev det väldigt lyckat, vilket resulterade i att jag kommer ha fler träningshelger där uppe det kommande året 🙂

När jag kom hem låg jag sjuk i flera veckor och inte förrän i slutet på månaden började jag komma igen. Tyvärr startade jag igång träningen lite för tidigt med en yogakurs och förkylningen tog omtag igen. Jag snöade in på GLASS till frukost, åkte till Stockholm på Blog awards med syrran, köpte nya träningstights, hade myskvällar med raggsocker på, drack mänger med färskpressad juice då jag fick en egen råsaftscentrifug och åt hotellfrukost med några vänner. I slutet på månaden drog jag och Åsa igång vår löpgrupp ”Spring med Emma och Åsa” och jag gick lugna promenader i det vackra höstvädret!

Här hittar du ett inlägg fullt med löparglädje på bild!

 

IMG_3412IMG_3553IMG_3564IMG_3589IMG_3474IMG_3479IMG_3523IMG_3629DSC_1763DSC_1813IMG_3653IMG_3605IMG_3690IMG_3705blogawards4löpning12yoga7IMG_3836springhotellfrukost14morgonpromenad3

Oktober fortsatte i sjukdomens tecken! Min förkylning ville inte riktigt släppa och jag kom aldrig igång med någon träning förrän i slutet på månaden då det äntligen verkade ge med sig. Därför började jag månaden med en frågestund som jag kunde underhålla er med 🙂

Jag och Beatrice körde en favorit repris – våffeldejt till lunch! Sen åkte jag och Pelle till Högbergsfältets naturreservat en helg, årets första snö föll, jag fick (eller köpte rättare sagt) min första egna bil och var i Torsby på gymnastiktävling och mindes tillbaka till min egen tid som gymnast! Åh 😀

Jag bakade tunnbröd, åt lunch på Fika i Torsby med mamma och pappa en dag och jobbade en helg som löpcoach på Selma spa i Sunne.

Jag skrev ett inlägg om tre mysiga helgtips!

 

IMG_4010IMG_4066IMG_4092IMG_4115bilIMG_4156IMG_4162IMG_4184IMG_4226IMG_4175IMG_4297selmaspa5selmaspa11

 

November var en lång, mörk och trött månad med avsaknad av sol. Efter en jobbig höst med mycket sjukdom kom inte energin tillbaka i den gråa dimma direkt. Haha, men jag kämpade på precis som alla er andra och till slut kom solen tillbaka och även vintern kom på besök. Tjohoo!

Jag tillbringade månadens första helg uppe i Torsby med jobb, lunch hos farmor och farfar, Mårbacka julmarknad och ett besök på Kyrkogården på Allhelgona. Sen fortsatte månaden med mycket jobb på företaget, en Stockholmshelg full med träning på BBC med syrran, massa sconesfrukostar, mörka morgonpromenader, jag drack mängder med varm choklad, gjorde pepparkakspannkakor och saffranssemlor och så svarade jag på 100 frågor! Sista helgen spenderades i Torsby med massa familjemys och en trerätters middag på första advent!

Jag skrev ett inlägg om tröttheten och tips mot den!

 

IMG_4354IMG_4370IMG_4376IMG_4383IMG_4402IMG_4439IMG_4456IMG_4450IMG_4463beyourbest8beyourbest3IMG_4521IMG_4587IMG_3043IMG_4570IMG_4607IMG_4627IMG_4575IMG_4688IMG_4696IMG_4704IMG_4711IMG_4723

 

December har varit en riktig mysmånad där sconesfrukostarna har fortsatt att dominera. Flera julbord med vänner har hunnits med, många långa sovmorgnar och njutningsfulla träningspass. Granen har klätts, pepparkakshus har byggts och julgodis har bakats.

Julledigheten började med en helg uppe i Idre med skidåkning, mental avkoppling och massa mys och god mat i stugan. Därefter började ett lugnt och skönt julfirande med familj och vänner och jag är otroligt tacksam för den senaste veckan! Tack alla ni som tror på mig och stöttar mig i allt jag gör. Jag är så tacksam!

Månadens höjdpunkt var att få skiva på kontraktet för Veckorevyn, träffa alla på redaktionen och sen få berätta nyheten för er. Det är häftigt allt som händer i mitt yrkesliv nu och ser fram emot de nya utmaningarna jag står inför!

December månads viktigaste inlägg var till dig som känner matångest under julen!

 

IMG_4772IMG_4767IMG_4622IMG_4804IMG_4819IMG_4835IMG_4840IMG_4848IMG_4890IMG_4894IMG_49684-4IMG_4990IMG_5054

 

Nu ska jag avsluta mitt 2014 med ett dygn på Loka Brunn!

Och med det vill jag önska er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Visst är det fantastiskt att kolla tillbaka på året? Ska sätta mig och läsa din resumé också, ser spännande ut 🙂

    1. Emma

      Ja visst är det roligt att som egen företagare gå tillbaka och se hur man utvecklats? Mycket händer på ett år och jag är väldigt glad över dina framgångar Marja, du är grym! Gott nytt år!

stats