Emma Barremyr

Fjällvandring och lazy mood

God morgon vänner ♥

Idag kom jag ut på första morgonpromenaden på väldigt länge. Det var en kall sådan dock, men helt underbar! Med P3 i lurarna gick jag en tur runt älven medan solen sakta steg upp och gav ljus åt världen. På nyheterna hörde jag hur STF har gjort en undersökning om vad som ska locka unga till fjällvandring. I somras skickade de ut 280 ungdomar i fjällen och när de kom tillbaka var de flesta överens om en sak – gör det inte lättare att surfa! Ungdomarna trivdes med att komma bort från uppkoppling och lyx, och istället uppleva det enkla naturlivet.

Jag känner precis samma sak! Jag minns när vi gick Kungsleden för några år sedan där vi inte ens hade mottagning för att kunna ringa. Vi fick helt enkelt stänga av telefonerna och var helt okontaktbara en hel vecka. Det var så otroligt skönt! Sen är det något magiskt med att leva enkelt, att vakna på morgonen med endast ett syfte med dagen – att ta sig från punkt a till punkt b. Att inte kunna duscha eller se sig själv i spegeln, att hämta sitt eget vatten, laga maten ute och liksom gå back to basic. Jag älskar det! Sen sover jag sällan så bra som jag gör ute i ett tält på ett fjäll! Jag längtar tills våren är här så vi kommer ut igen!

Ska ni fjällvandra något i sommar? Vad lockar er?

Här hemma har verkligen kommit in i lazy mood jag och Pelle. Långa sovmorgnar följt av sena frukostar är skönt och välbehövligt just nu! Vi har just mumsat i oss frukosten och jag laddar för ett styrkepass i gymmet med syrran. Senare idag åker vi upp till sommarstugan i Östmark för att umgås och äta mat med släkten och imorgon ska jag jobba mitt sista pass på jobbet i Torsby. När jag slutar på onsdag åker vi direkt till Loka Brunn för ett härligt dygn och nyårsfirande på spa! Aaaaah 😀 Jag ser fram emot veckan!

IMG_5059IMG_5058IMG_5062

 

Pepparkaksscones, hemgjord aprikosmarmelad, ost/ ädelost och kaffe till frukost! Nu är jag redo för gymmet med syrran 🙂

 

Hoppas att ni får en fin måndag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fanny

  Åh va mysigt! Ska definitivt vandra i sommar, som vi alltid gör, älskar att fjällvandra! Ett tips är att också springa i fjällen. Gjorde det för första gången i somras och det var fantastiskt! En helt annan upplevelse att springa, visserligen låångsamt nästan tassande, fram över fjällen med en lätt ryggsäck. Ett tips till sommarplaneringen. 🙂

  1. Emma

   Tack för tipset Fanny 🙂 Springa i fjällen är underbart, och jag vill få in mer av det 2015 🙂 Gott nytt år på dig!

  1. Emma

   Ja visst är det svårt 😀 Här i Karlstad är det ingen vinter så nu längtar jag mer till vår och sommar, haha 🙂 Eller så hoppas jag att vintern kommer tillbaka snart. Vill åka SKIDOR!!!!

stats