Emma Barremyr

Du blir vad du tänker

Hej älskade du ♥

Hur ofta står du framför spegeln och talar om för dig själv att du är vacker?

Hur ofta säger du till dig själv att ”fasiken vad bra jag är”?

Peppar du dig själv med ord som fantastisk, grym och stark?

Om inte så är det dags att börja nu. Jag kommer dagligen i kontakt med så många unga tjejer som är missnöjda med sig själva eller lider av diverse ätstörningar. Det är så många elaka tankar om dem själva att jag blir alldeles rädd. Det finns inget välmående i att gå missnöjd i sin egen kropp.

Många undrar hur de ska göra för att må bättre eller bli friska och här tror jag på två saker. Att utmana sig själv att äta och samtidigt jobba med självkänslan. Aldrig, aldrig, aldrig får du tänka dumma eller elaka tankar om dig och din kropp. Det viktigaste är att DU väljer dina tankar och behandlar dig själv som om du vore din egen bäst vän, och inte skulle du säga till till din bästa vän att den var ful, tjock, äcklig etc?

Tänk efter här nu. Du och din kropp ska leva ihop resten av livet och du kan själv välja hur du vill må genom att välja dina tankar. DINA tankar kommer bli din sanning och det har ingen betydelse vad andra tänker. Ta hand om din kropp, men skit i samhällets ideal. Vem tusan säger att snygg = smal? Hälsa kommer från insidan och fett på kroppen är sunt så länge det inte är övervikt, men att ha fettprocent som en fitnessmodell – det är inte hälsa, och framför allt inte lycka!

Även om du kämpar med en viktuppgång eller viktnedgång måste du se det som en resa! Du har ett mål, men glöm inte att leva på vägen också. Om du har dålig självkänsla och går ner i vikt, kommer du inte må bättre bara för att du blir mindre – under resan måste du även peppa dig själv och se din skönhet. Livet är alldeles för kort för att slösas bort. Varje dag är värdefull. Och du är värd att må och och älskas av dig själv varje dag.

Och en sak till! Jämför dig aldrig med någon annan – du är du och just DU är ju helt fantastiskt grym, snygg, vacker, snäll, stark, underbar, fin, sexig, positiv, söt, rolig och allt bra man kan tänka sig. Bara DU väljer att vara det!

 

IMG_8635

 

Du är vad du tänker och du väljer själv dina tankar, kom ihåg det!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Bästa, Emma! Så himla bra skrivet. Det här är varför jag älskar din blogg, du fokuserar verkligen på helheten. Wellness inte bara fitness. Det här jobbar jag på varje dag och tycker att jag har kommit en lååång bit på vägen.

    En annan sak jag brukar brukar göra lite då och då är att sätta på min favvomusik å bara shejka loss framför spegeln, ibland måste man våga att inte ta sig själv på allt för stort allvar, det hjälper en mycket i situationer som ibland känns jobbiga och man känner sig pressad! 🙂

    1. Emma

      Tack snälla för dina fina ord! Jag är så glad att ni ä så många som kikar in här varje dag! Bra tips där på att stå framför spegeln och shaka, det ska jag också göra 😛 Dansa blir man så himla glad av!

  2. Olivia

    Åh så bra skrivet, om en så viktig sak! Ett riktigt härligt, peppande inlägg som jag hoppas att många tar del av och verkligen tar till sig! Det tänker i alla fall jag göra, så tack fina du för det 🙂

stats