Emma Barremyr

Nyårsmenyn på Loka Brunn

God morgon vänner ♥

Gott nytt år på er allihopa! Jag hoppas att ni hade en fin nyårsafton och att ni fått en jättebra start på det nya året!

Själv kunde jag nog inte haft en bättre nyårsafton eller fått en bättre start på det nya året. Det var första gången, men absolut inte sista som vi firade nyår på spa 🙂 Det var helt i min smak att vara i en lugn och skön miljö och bli serverad allt det goda. Det var värt varenda krona!

Loka Brunn bjöd på en eftermiddag med träning, sconesbuffé, spamys i vattensalongen och därefter en HELT FANTASTISK 4-rätters middag. Både jag och Pelle njöt av varje liten bit vi blev serverade och smakerna gifte sig verkligen med varandra. Det var bara SÅ gott! Hummersoppan var magisk och likaså karl-johankrämen till varmrätten, men det bästa av allt var efterrätten – bakad choklad som serverades med saltkolaglass och en kolasås. Det kan vara något av det godaste jag någonsin ätit!

Maten på Loka är verkligen något utöver det vanliga och jag är lika glad och tacksam varje gång jag inser hur de lyckas med allt! Stort plus får de även för att de anpassar kosten till gluten- och laktosfritt, och att det fortfarande är så gott!

IMG_5077 IMG_5079 IMG_5082 IMG_5096 IMG_5098 IMG_5101IMG_5104 IMG_5107 IMG_5108

 

Efter middagen spelade ett liveband i salongen som vi lyssnade på en stund. Tolvslaget firade vi dock på hotellrummet och fyrverkerierna skådade vi från balkongen. Det var en magisk kväll och jag är så tacksam för att jag har Pelle i mitt liv!

 

Hur såg eran nyårsmeny ut?

Jag är nyfiken 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Paula

  Vi åt snittar till förrätt, potatisgratäng, inbakad fläskfilé med svampsås till huvudrätt och en limepaj till efterrätt. Så gott!

 2. emmie

  Hejsan Emma! Jag funderar över chia gröten som du brukar göra eller puddingen. Kan man köpa frön från t e.x risenta och göra på? Hur gör man och hur mycket behöver man?

  Mvh Emmie

  1. Emma

   Självklart kan du göra på risentas chiafrö 🙂 Jag brukar ha 1 dl krämig kokosmjölk och 2 msk chiafrö när jag gör!

 3. Jonna

  Härlig det låter! 🙂
  Vi hade en kul helkväll med gäster, helt ok men egentligen rätt tråkigt måste jag erkänna. Maten dock!! Oj oj oj vad gott det var!
  Förätt var blinier med smetana, löjrom och finhackad rödlak. Så goda!! Hett tips är att göra dem glutenfria på bovete och rismjöl.
  Huvudrätten var ankbröst i ugn med hallonsås (bästa kombon!!), pressad potatis och broccoli.
  Effterätt var grand dessert med en ljuvlig mandelkaka, mastig kladdkaka, glass, sorbet, bär och fikon toppad med ringlad smält choklad… mmm
  Super gott alltihop!

 4. Kristina

  Förätt: Pannacotta (gjord på grädde, yoghurt & dill) med löjrom, rödlök och tunnbröd

  Varmrätt: Rådjursstek med potatis&jordärtskockapure, svamp och rödvinssås.

  Därefter ostbricka!

  Min sambo är kock och fick laga maten medans jag tog en tupplur efter en stressig dag på jobbet! Perfekt uppdelning 😀

  1. Emma

   Låter som en underbar middag! Och vad skönt att få den serverad efter en lång dag på jobbet! Gott nytt år 🙂

 5. Ellinor

  Vilken underbar afton. Även för egen del blev det ett lugnt firande hemmavid. 3-rätters meny med smördegsknyten med rödbeta och chèvreost till förrätt, marinerad och mozzarellagratinerad portabello med sötpotatispuree till huvudrätt och slutligen chokladfontant. Till detta mycket gott att dricka och vid tolvslaget skålade vi i bubbel medan staden nedanför exploderade i ett hejdundrans fyrverkeri. Ett fint avslut på det gamla- och bra start på det nya året.
  Stor kram till dig <3

  1. Emma

   Skönt med ett lugnt nyår 🙂 Och vilken spännande vegetarisk nyårsmeny ni åt, lät jättegott! Gott nytt år och en stor kram till dig med Ellinor 🙂

 6. Linda Orre

  det ser ut som härlig lyx ni haft 🙂

  Jag klev av dygnspass på nyårsaftonsmorgon så jag gick hem och körde ett danspass sen klev jag knappt upp ur läsfåtöljen på hela dagen!
  Jag och maken firade hemma i totalt lugn, jag tog paus från kcalräkningen och lagade en fläskfilegratäng som hade ungefär 7 ton smör ost och grädde i 😛
  till efterrätt några bitar från paradisasken och dubbel espresso (passar på nu när jag fick 3 paket espressokapslar i julklapp)
  Kändes som helt perfekt nyår för oss!

  däremot får jag en hel del åsikter från andra över mina matval! Många tycker att jag fuskar, och jag ”vill inte på allvar” osv…
  Jag kör ingen diet och verkligen inte stenhård kcalräkning (väger tex inte frukt och grönsaker)
  har inga förbud och äter det jag vill ha men har portionskontroll. Är ju ute efter något som fungerar i min vardag. Att gå ner i vikt känns sekundärt jag vill bara vara pigg stark och frisk!
  Jag gick ner 5,1 kg de första 6 veckorna, +-0 över julveckan så det jag gör verkar ju funka ändå =)

  1. Emma

   Lät som en helt underbart lugn och skön nyårsafton, det var du värd 🙂 Och jag tror att du gör helt rätt som du gör, ditt tänk är mer hållbart i längden och jag tycker du ska fortsätta så 🙂 God fortsättning Linda!

 7. Linda Assarsson

  Ser heeeelt underbart ut Emma 🙂

  Vi mumsade 3-rätters och drack gott vin, en härlig hemmakväll bara sambon och jag <3

  Till förrätt gjorde jag 2 veggiemackor med keso/avocado/vitlöksstekt svamp på den ena, keso, smörgåsgurka, ägg och färsk sparris på den andra.
  Skagentoast var sambon val 🙂

  Till varmrätt :
  Bakad potatis, varm grönsaksröra och en härlig kesoröra 🙂
  Sambon åt oxfile och bea istället 🙂

  Dessert ska det såklart alltid vara!
  Kladdkaka med chokladglass och bär, ja tack 🙂

  Mumsig mat, gott vin och bästa sällskap = toppennyår 🙂

  1. Emma

   Det lät som du fick till en underbar vegetarisk nyårsmeny Linda, så mycket gott 🙂 Kram och god fortsättning till dig!

 8. sandra e

  Låter ju heeelt underbart, och vilken lyxig mat!

  Vi var ett gäng som fixade ihop en trerätters hemma.

  Förrätten var en gräddig saffranssoppa med räkor och gräslök. Till det hade vi salta kex och brieost.

  Varmrätten var fläskfilegryta med sambal oelek och paprika. Den hade fått gotta till sig några timmar så köttet bara föll sönder…mmm. till detta pressad potatis och en fräsch fetaost sallad.

  Desserten bestod av chokladfontän med massa goa frukter, hemgjord mjukglass (vispad grädde + gammeldags vaniljglass som rörts samman) samt hemgjorda maränger. Kaffe och vin.

  1. Emma

   Ja det var verkligen inte dumt 🙂 Hemma hos er lät det som ni åt mycket gott med! Att bara vara hemma med vänner och god mat har ett högt värde och jag hoppas ni hade en trevlig kväll! God fortsättning Sandra 🙂

 9. Alexandra

  Först fanns det massa olika snittar beståendes av tunnbröd med pepparrotskräm och lax, surdegsbröd med salamitryffel och ost m.m.

  Förrätt var toast pelle Jansson (heeeelt underbart gott), det är alltså utbankad oxfilé med finhackad rödlök, löjrom och en äggula på ett smörstekt bröd.

  Varmrätt var zucchini och fänkålstagliatelle i en ostsås med ugnsbakad lax med brynt smör och rostade hasselnötter.

  Efterrätt var vitchokladkräm med citronmarinerade bär, citronmaränger och mandelkross. Herrejisses vad gott allt blev och mätt blev man

  Ska nog göra som ni nästa år och boka in på hotell/spa då fokus egentligen är på att umgås och bara må bra tillsammans 🙂 kram

  1. Emma

   Det lät verkligt som en perfekt och väldigt god nyårsmeny 😀 Att laga mat ihop har sin charm och det är roligt att komponera ihop en god meny, men att vara på spa var också mysigt, så det är något jag rekommenderar! Hoppas du får en god fortsättning. Kram 🙂

stats