Ägg- och pannkaksrecept

  Glutenfria frasvåfflor

  IMG_0044

   

  Hej mina söta vänner ♥

  Vill bara säga att ni är så himla underbara!

  Tack för att ni delar med er av era tips och för att ni är med och håller den här bloggen levande. Det är så fint att ha er här, kom ihåg det! Jag uppskattar det så himla mycket!

  Ni ger mig ofta inspiration och jag älskar när ni delar med er! Jag berättade ju i månads att jag skulle testa mandelbollarna som Veronika tipsat om och de blev såå goda!

  Idag blev det våffellunch här hemma! Glutenfria frasvåfflor som som en annan läsare, Jonna tipsade om i en kommentar härom veckan! Ett jättegott recept på riktigt frasiga våfflor som jag såklart vill dela vidare med alla er andra!

  Ett stort tack till dig Jonna för receptet!

   

  IMG_0039

   

  Ingredienser (1 person, 2 våfflor):

  • 1 dl rårismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • ¾ dl mjölk
  • ¾ dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 15 g smält kokosolja

  Blanda rårismjöl och bakpulver. Rör i smält kokosolja och sedan mjölk och vatten. Låt stå någon minut och grädda sedan 2 fina våfflor i lite extra kokosolja.

  Jag serverade med vispad grädde och hjortronsylt!

  Åh, så ljuvligt!

   

  IMG_0038

   

  Fler våffeltips!

  Saffransvåfflor

  Chokladvåfflor

  Bananvåfflor

   

  Vad åt ni till lunch idag?

   

  Kram / Emma.

  10 svar till “Glutenfria frasvåfflor

  1. Röda linser kokta i kokosmjölk och saffran och massor av örter! Fräst grönkål och fänkål till det. Plus gröna ärtor för grönsakerna räckte inte riktigt.

   1. Emma skriver:

    Mmm, det lät otroligt gott 😀

  2. Marie skriver:

   Hej Emma! Tack för en jättefin och fantastiskt mysig blogg! Har för mig att du för några veckor sedan nämnde att ni inte använder färdiga kryddmixar i samband med att ni äter tacos längre och det gör inte vi här hemma heller. Men kan varmt tipsa om spiskummin istället, ger ”tacosmaken” fast på helt naturligväg. Man slipper e-nummer och andra tillsatser vilket får två tummar upp av mig. Det funkar såväl på kyckling som nörfärs! (Även hel kycklingfilé såklart). Hoppas det smakar
   om du inte redan kände till det såklart! 😉 kram

   1. Emma skriver:

    Hej Marie! Åh, vad gulligt du skriver, tack för dina ord, och TACK för ditt tips! Jag brukar faktiskt som du säger använda spiskummin enbart när vi äter tacos eftersom jag inte tål vitlöken. Det är ju himla gott det också, spiskumminsmaken alltså, det är ju det som är ”tacosmaken” 😀 KRAM på dig

  3. Gabriella skriver:

   Wow vad gott!! Idag till lunch gjorde jag en stor sats veggobollar av röda linser smaksatta med vitlök och cayennepeppar. De blev en riktig höjdare tillsammans med quinoa, hummus och en stor sallad. Ett hett tips 🙂

   1. Emma skriver:

    Åh, vad smarrigt! Hummus är ju så himla gott 😀

  4. Jonna skriver:

   Åh vad kul att receptet uppskattades! Så glad jag blir 🙂 Ha en fin fortsatt vecka!

   1. Emma skriver:

    Ja det var jättegoda 😀 Tusen tack för att du delade med dig! KRAM

  5. Anonym skriver:

   Jag blev sååååååå sugen på frasvåfflor när jag såg detta inlägg så jag testade!
   Men de blev inte alls bra 🙁 smeten blev alldeles för lös och när jag gräddade våfflorna så fastnade de i järnet, trots att jag fettade det mycket. Vad kan det bero på tror du?

   Jag följde receptet, det enda jag gjorde var att dubbla det. Ska man inte ha i fiberhusk? Jag vet verkligen inte vad det kan bero på. Kanske hade jag för lite fett i smeten? Jag höftade bara, mätte inte…

   1. Emma skriver:

    Hm, så konstigt? Jag gjorde också dubbel sats och de första blev inte lika bra som de andra. Kanske borde du haft mer fett i gissar jag! Jag hade rejält med fett när jag stekte! Fiberhusk hade inte jag i, men du kan ju testa om det blir bättre? 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.