Emma Barremyr

Vi besteg Kilimanjaro

IMG_7592

Nu är det snart fem år sen sedan vi besteg Kilimanjaro. FEM ÅR sedan vi stod på toppen av Afrikas tak och blickade ut över världen. Efter graviditeten och hela resan med att få barn så är äventyret upp för Kilimanjaro det häftigaste vi någonsin har gjort! Wow, vilket äventyr det var!

Jag satt och läste igenom alla inlägg och drömde mig tillbaka i bilderna häromdagen. Det känns nästan som en dröm idag! Tänk att vi gjorde den där resan upp för berget och att vi klarade det tillsammans, han och jag.

Utdrag från inlägget om toppbestigningen – ”Den bedårande utsikten och det vackra landskapet fick oss dock att glömma bort hur dåligt vi mådde och känslan av att gå där uppe, blicka ut över Afrika och Kilimanjaros glaciärer var så jäkla cool. Det går inte att beskriva känslan, den MÅSTE upplevas och jag kände varje sekund att det var värt det. Så JÄKLA värt det var det och även om jag mådde dåligt har jag aldrig mått bättre i själen. Lyckan av att övervinna sig själv! Och ännu bättre blev det när vi till slut nådde Uhurupeak, 5895 m.ö.h. 8.50 på morgonen – nästan åtta och en halv timme senare – och fick äntligen ta det där glädjeskuttet”.

Blev så inspirerad av att läsa igenom alla inläggen från det här äventyret att jag blev sugen på ett nytt. Den här typen av äventyrsresor är väl dock inget som passar en småbarnsfamilj, så det lär nog dröja innan vi gör något liknande igen, men man kan ju drömma iallafall!

Här kan ni läsa om hela vårt äventyr upp för Kilimanjaro!

> Dag 1

> Dag 2

> Dag 3

> Dag 4

> Dag 5

> Dag 6 – TOPPBESTIGNINGEN

> Dag 7

IMG_7552

IMG_0003

IMG_7382

IMG_7411

IMG_7464

IMG_7552

IMG_7576

IMG_7565

IMG_7596

Tacka vet jag charterresa med all inclusive och Bamseklubb, men detta är ändå vad jag föredrar om jag får välja när jag ska resa. Det är ju en helt annan typ av ”semester”, men jag gillar verkligen äventyrsresor och att upptäcka världen. När Elsa blir äldre ska hon få följa med oss på de stora äventyren!

Är ni fler där ute som bestigit Kilimanjaro? Eller något annat häftigt berg som ni kan rekommendera?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alva

  Jag är en 18-årig tjej som älskar resor, berg och vandring. Ett lättillgängligt men ändå utmanande berg som jag och min familj varit vid mycket under hela min och mina yngre syskons uppväxt är Sylarna. Att gå syltraversen är något som jag och min pappa sagt att vi ska göra tillsammans i flera år och i somras blev det av. Spännande, luftigt, läskigt och otroligt kul trots att det är så lättillgängligt!

  1. ptbyemma

   Åh vad härligt! tack för att du delar med dig! Vi skulle gå jämtlandstriangeln för ett par år sedan jag och pelle, men kom aldrig till sylarna på grund av dåligt väder. Vi får göra ett nytt försök där uppe snart igen! Kram

 2. Sofia

  Jag besteg Kilimanjaro förra sommaren 🙂 Var en fantastisk upplevelse, som jag gärna skulle göra om! Jag hade turen att inte påverkas speciellt mycket av höjden heller, till skillnad från många andra i min grupp, så förutom lite huvudvärk mådde jag bra hela vägen. Blev helt nostalgisk av att se dina bilder nu, det är ju så sjukt vackert där!
  Har inte varit uppför något annat högt berg, men är lite sugen på att någon gång vandra till Everest Basecamp, vilket också verkar otroligt häftigt 🙂

  Kram!

  1. ptbyemma

   Wow, tack för att du delar med dig! Skönt att få må bra hela vägen! Håller med om att det hade varit häftigt att gå upp till basecamp på Everest någon gång också. Det står på min bucketlist! Kram

stats