Emma Barremyr

Tips för att stressa mindre #6

Hej kompisar! Hur mår ni? Jag höll nästa på att glömma bort följetången med tips mot stress eftersom jag missade den förra veckan. Men jag har ju några fler tips på lager så här kommer det sjätte tipset i följetången!

Tidigare inlägg hittar ni här:

> Medveten närvaro

> Gör en sak i taget

> Prioritera det viktigaste

> Lär dig säga nej

> Undvik hård träning

Tips 6 – Sluta sträva efter ditt gamla jag

Det här tog mig ett bra tag att inse, men efter att jag fick utmattningsdepression försökte jag gång på gång att ”komma tillbaka”, ända tills jag insåg att ”Men gud, jag ska ju inte TILLBAKA. Nej! Jag kan ju inte sträva tillbaka till en livsstil som gjorde mig sjuk”.

Det var en sån lättnad att komma på det och sen började resan mot att hitta mitt nya jag. Det gjorde jag med hjälp av KBT-terapi, psykodynamisk terapi, medicinsk yoga och mindfulness.

I början vet jag att jag saknade ”den gamla Emma”, och sörjde ganska mycket över att allt blivit som det blivit. Men idag gör jag faktiskt inte det. Det tog sin lilla tid, men idag trivs jag så mycket bättre i mig själv än vad jag någonsin gjort, och det är nog tack vare att jag jobbat med mig själv. Var sak har sin tid.

Okej, det här kanske blev ett flummigt inlägg, men förstår ni vad jag menar?

Om du upplever att du är stressad och att du gång på gång ”faller ner” och är nära utmattning tycker jag att du ska ta en funderare på hur du lever ditt liv och vem du vill vara. Sluta sträva efter att vara som du alltid varit. Förmodligen behöver du hitta ett nytt, lugnare sätt att leva. Det kan behövas hjälp, och det är okej. Man orkar inte vara stark för länge!

Var rädd om dig!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats