Emma Barremyr

Tips för att stressa mindre #1

Efter att ha fått önskemål om att dela med mig av mina tips för mindre stress i livet tänkte jag dra igång en följetång med inlägg här i bloggen. Med en utmattningsdepression i bagaget är det något jag jobbat mycket med och därför hittat många redskap för, och väldigt gärna delar med er. Fokus på inläggen kommer helt enkelt vara tips på vad du kan göra för att uppleva mindre stress i ditt liv. Häng på, vi kör igång redan nu!

Tips 1 – att vara medvetet närvarande

Mindfulness. Eftersom det ligger så nära mitt hjärta börjar jag med att tipsa om att börja öva på att vara medvetet närvarande. Mindfulness handlar till stor del om att lyssna och känna in kroppens signaler, möta sig själv med acceptans och medkänsla samt att vara med det som är, precis som det är. Det hjälper oss att hantera stress, men också att förebygga stress och utmattning.

Öva på att stanna upp och observera det som sker inom dig när du upplever stress. Vilka känslor upplever du? Hur känns det i kroppen? Vad försöker kroppen säga till dig?

Lägg handen på hjärtat. Öva på att acceptera nuläget och att känna medkänsla till dig själv. På det här sättet ger du dig själv ett ”andrum” i stressen och kan därför avgöra om du vill svara eller släppa det du upplever.

Det här är ingen lätt uppgift, men det handlar om att öva, öva och återigen öva. Till slut kommer du märka att det ger effekt, och det är en häftig upplevelse.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats