Emma Barremyr

5 tips på hemgjord glass

GLASS alltså! Det finns få saker som är så gott en varm sommardag! Italiensk glass är det bästa jag vet. Jag älskar när den är sådär härligt krämig och föredrar gärna fruktiga smaker och sorbeter. Mmmmm….

Jag unnar mig därför ofta glass när jag är ute och fikar sommartid, men är jag hemma mixar jag gärna ihop en glass själv. Att göra egen glass är minst lika gott och väldigt enkelt. Fryst banan är bästa basen eftersom det ger både sötma och en bra konsistens och sen funkar det att smaksätta med i princip vad som helst.

En favorit är lakrits. En annan är jordnötssmör. Eller varför inte mango, choklad eller kokos! Ja ni hör ju, det finns så många goda möjligheter!

För att fira att sommaren verkligen är här nu bjuder jag idag på 5 tips på hemgjord glass! 5 goda glassrecept som passar lika bra till sommarfikat, till mellis i solen eller som en efterrätt till grillkvällen!

Pssst, klocka på länkarna under bilderna för att komma till recepten. Hoppas ni gillar!

Kolaglass med krispigt chokladtäcke

Banan- och lakritsglass med chokladbollsdeg

Bananglass med mango

Avokadoglass

Jordnötsglass

Min favorit, om ni vill veta, är helt klart lakritsglassen med chokladbollsdeg! MUMS!!!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Jag har också saknat veckomenyerna! Ämne om jag inte har skrivit det 😉 så mycket inspiration mina får av dina mumsiga recept och vackra bilder ?

 2. Ellen

  Åh mums! Nu när det har varit så varmt har jag njutit av mycket bananglass, nästan alltid med bara riktigt mogen fryst banan och så lite vaniljpulver på det, toppad med lite färsk frukt. Magiskt gott! ?

  1. ptbyemma

   Bananglass är ju sååå himla gott! Viktigt med övermogna bananer bara 🙂 Vaniljpulver räcker gott och väl som smaksättning och färsk frukt på toppen låter ju alldeles ljuvligt!

 3. Graciela

  Thanks ffor our personal marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you are a great author.I will make sure too bookmark your blog andd may come back at
  some point. I want to encourage yourself to continue your great job, habe
  a nice holiday weekend! https://quora.com/

stats