Emma Barremyr

Bananglass med jordnötssmör

Hej vänner ♥

Jag älskar glass och jag älskar bananer, och då är det kanske inte så svårt att förstå att jag fullkomligt älskar BANANGLASS!

Det enda som behövs är ett gäng frysta bananslantar och en stavmixer. Men det är såklart också supergott att smaksätta bananglassen med t.ex. lakritspulver, riven kokos, hallon, blåbär, nötsmör, kakao eller varför inte frukter som ananas och mango?!

Det blir sååå mumsigt och passar utmärkt både till frukost, efterrätt, fika eller mellanmål. Ett tag hade jag t.ex. den här goda bananglassen som standardfrukost. Vilken lyx va?

Har du inte provat bananglass!!! Gör dig själv en tjänst – prova nu!!! 

IMG_4615

Här kommer recept på min senaste glass som jag mixade ihop till mellanmål en dag under veckan. Jag smaksatte med jordnötssmör, lite kokos, vanilj och mixade med en dadel – bara för att jag ÄLSKAR dadlar och den sega härliga konsistensen den ger!

Ingredienser (1 person):

 • 1 stor frusen banan
 • 1 rejäl msk jordnötssmör
 • 1 msk krämig kokosmjölk
 • 1 färsk dadel
 • 1 krm vaniljpulver

Kärna ur dadeln och mixa ihop alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Toppa med exempelvis bananchips eller hackade jordnötter och ät genast!

IMG_4614

 

Fler glassfavoriter med banan:

>> Banan- och lakritsglass med chokladbollsdeg

>> Grön glass med banan och avokado

>> Bananglass med mango och hemgjord kolasås

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara M

  Alltså jag ÄLSKAR bananglass med jordnötssmör! Jag brukar mixa glassen färdig och sedan ha i jordnötssmöret i slutet, så man får lite chunks av det, sååååååååå gott! Testa nästa gång att ha i en dust kanel, den kombon alltså! <3

  1. Emma

   Åh, TACK för smarrigt tips Sara 😀 Är så glad över att du delar med dig! Det här ska jag testa nästa gång 😀

stats