Emma Barremyr

Förlossningsväskan till mig och Pelle

Åh, som ni säkert märker blir det väldigt mycket fokus på graviditet och föda barn just nu. Jag förstår att det kanske inte är jätterolig läsning för er som varken är gravida eller har barn, men det blir lite så nu när förlossningen närmar sig. Det är som att man går in i någon slags bubbla och det är svårt att hitta inspiration till att skriva om någon annat, speciellt eftersom jag inte mår så bra.

Graviditeten tar helt enkelt upp allt för mig och det är väl någon slags förberedelse också skulle jag tro. Jag lovar att det ska bli bättre framöver, och när jag inte är gravid och illamående längre så hoppas jag att inspirationen för matlagningen och bakningen kommer tillbaka så jag kan bjuda på lite goda recept igen! Och rörelseglädje när jag kan börja röra mig igen! Och mer vardag när min vardag blir lite roligare att skriva om, hehe!

Förra veckan packade jag lillasysters förlossningsväska och nu är även min och Pelle väska klara, så nu börjar vi bli redo. Vi ska bara plocka ner babyskyddet från vinden och montera isofixen i bilen så är vi redo sen. Yippie! Idag är det exakt 35 dagar kvar till BF, alltså YNKA TRETTIOFEM dagar! Fattar ni hur nära det är nu? Overkligt och så underbart!

Det kändes lite svårare att packa kläder den här gången än vad det gjorde förra gången. Det är ju helt omöjligt att veta hur varmt det kommer att vara i början av augusti så därför har jag packat med både lite varmare och svalare kläder. Jag valde också att packa i en resväska den här gången för att vi inte ska behöva bära allt. Resväskan har hjul och är därför smidigt att få med sig + att det gav extra plats så jag även kunde packa ner babynestet och babycare-skinnet så vi slipper bära det bredvid. Smidigt!

Jaja, nu ska jag sluta babbla och dela med mig av listan! Hoppas att det ger er andra som ska föda lite tips och inspiration vad som kan vara bra att ha med!

 

 

TILL MIG:

– 2 par mjukisbyxor (1 par shorts och 1 par långa)

– 1 huvtröja med dragkedja

– 2 amningsbh:ar

– 2 amningslinnen

– 1 stickad kofta

– 1 långärmad tunika

– 1 kortärmad tunika

– 2 par mjuka leggins (1 par korta och 1 par långa)

– 3 par stora trosor

– 3 par strumpor

– 1 par tofflor

 

 

TILL PELLE:

– 1 par mjukisbyxor

– 1 varm tröja

– 1 kortärmad t-shirt

– 1 långärmad t-shirt

– 2 par kalsonger

– 2 par strumpor

– 1 par inneskor

NESSECÄR:

– förlossningsbindor

– amningsinlägg

– purelan bröstvårtssalva

– multi-mam kompresser

– lypsyl

– hårborste och snoddar

– rollon

– tandborstar och tandkräm

– nässpray

– panodil

– schampo och balsam

– ansiktskräm

– hudkräm

 

 

ÖVRIGT:

(packas när det väl är dags att åka in)

– ipad och telefoner + laddare

– högtalare (om jag vill ha musik under förlossningen)

– kamera + laddare

– förlossningsbrev

– leg + kontanter

– snacks, frukt och något att dricka

 

Ja, det var det hela! Det är ganska likt den väska vi hade med oss in till förlossningen förra gången och som jag kände mig väldigt nöjd med. Jag har lagt till lite mer kläder bara! Sen ska jag handla snacks och packa ner någon dag också. Förra gången hade vi med oss detta + smoothies och en godispåse. Det blir nog något liknande den här gången också skulle jag tro! Salta chips, smoothies, äggmackor och en godispåse ska iallafall med! Jag återkommer med den packningen 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Eget mjukt toapapper glömde du!!! Det var nog det bästa jag tog med mig för att slippa vårt landstings sandpapper till toapapper 😁

 2. Camilla

  I Karlstad är det tidig hemgång som gäller, vilket innebär att om allt är bra med mamman och barnet får man inte vara kvar. Man kan gå till patienthotellet, men det blir inte alls samma sak som att vara på en avdelning. Första barnet föddes sent på kvällen. Vi fick stanna i förlossningssalen över natten, sen fick vi inte vara kvar. Vi valde att då stanna en natt på patienthotellet. Jag önskar verkligen att det hade funnits ett BB, vi hade ju ingen aning om hur man tog hand om en bebis! Vår bebis skrek hela natten och vi vyssade och vaggade och låg hud mot hud. Inte fattade vi att vår bebis bara ville suga på bröstet hela tiden! Hon hade ju nyss fått mat! Hade vi varit på BB hade vi kunnat få tips av en sköterska och fått en bättre start på föräldraskapet. Med andra barnet däremot kändes det bra att slippa avdelning och kunna stanna en natt på patienthotellet bara vi tre, innan vi åkte hem till vår virvelvind.

  1. emmabarremyr

   Jag önskar också att det hade funnits ett BB att gå till, så skönt det hade varit att få ha personal kring sig att fråga alla frågor man hade. Nu inför andra barnet känns det bättre, men vi kommer nog stanna en natt på patienthotellet även den här gången för att få lite lugn och ro innan vi åker hem till Elsa 🙂

 3. Sofia

  Tänkte bara säga att jag tycker det är väldigt intressant med dina inlägg om barn, förlossning mm, trots att jag själv inte är gravid eller har barn (men vill ha så småningom). Så de uppskattas verkligen!😊❤️

  1. emmabarremyr

   Men vad roligt att höra, det gör mig jätteglad såklart <3 Tack för att du berättar det!

 4. Jennie

  Vad spännande att äntligen packa BB-väskan! För oss är det fortfarande 15 veckor kvar.
  Hur länge tänker/hoppas ni på att få stanna på BB efter förlossningen? Med dottern sov vi kvar i två nätter och jag skulle vilja få göra det denna gång också. Dock vet jag inte om man får det med andra barnet, har ju hört att man blir hemskickad efter bara några timmar. Och hur gör ni med Elsa? Våra föräldrar bor en respektive två timmar bort, så vi hoppas att de hinner komma innan vi måste in till förlossningen 🙂

  1. emmabarremyr

   Ja visst är det spännande! Tyvärr har vi inget BB som man får vara kvar på om allt går som det ska. Efter 6 timmar på förlossningen får man välja om man vill åka hem eller gå till patienthotellet och vi kommer nog förmodligen vara kvar på patienthotellet om det inte är tidigt på morgonen, vi tar det lite som det kommer 🙂 Är ju lite planering nu när man redan har ett barn, men min syster kommer att komma om det blir bråttom, annars så inväntar vi mina eller Pelles föräldrar som bor 1,5 timmar bort. Vi får se vilka det passar för 🙂

stats