Emma Barremyr

Här ska lillasyster sova

Checklistan inför lillasysters ankomst börjar så smått att bli avklarad nu. Jag är ute i rätt god tid eftersom Elsa går sista veckan på förskolan den här veckan, och när hon är där är enda stunderna som jag har lite tid att greja här hemma, annars är ju allt fokus på henne. Eftersom Elsa och jag ska vara hemma hela juli tillsammans (Pelle går på semester först i augusti) känns det skönt att ha betat av to-do-listan inför bebis ankomst så att vi bara kan njuta sista tiden jag och min första bebis. Guuuud! Tänk att hon ska bli storasyster <3

Igår bäddade jag iordning spjälsängen! Jag har ingen aning om lillasyster kommer att vilja sova i den. Elsa ville inte ligga för sig själv, utan sov med oss ända fram tills hon blev nio månader och det var först då som hon började sova i egen säng. Så blir bebisen som sin storasyster lär det dröja innan hon sover här, haha.

Men det kändes ändå mysigt att få bädda iordning. Förmodligen kommer vi ändå ha henne mellan oss i stora sängen i ett babynest i och med att jag tänkt amman och så, och jag kommer säkert att vilja ha henne nära, så vi får se hur det blir. Vi tar det som det kommer, men spjälsängen är bäddad och redo nu iallafall

Och såhär blev det när jag bäddade iordning! Jag satte även upp sängmobilen som jag vet att Elsa gillade att ligga och titta på redan tidigt efter det att hon föddes. Spännande att se om lillasyster också kommer att gilla den!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie

  Så fint med ljusslingan!
  Tror du att Elsa kommer att vilja sova i er säng igen när hon ser att lillasyster gör det?
  Vår dotter är lika gammal som Elsa och sover fortfarande med oss. Vi får se hur vi löser situationen när lillebror kommer. Då blir det trångt i sängen, men tanke på att dottern tar upp halva helt på egen hand.

  1. emmabarremyr

   Tack! Jag vet faktiskt inte hur Elsa kommer att reagera. Hon har sovit i eget rum sedan i november, men det är mycket möjligt att hon kommer vilja sova hos oss. Som du säger kommer det bli trångt, men då kanske vi delar upp oss så vi sover med ett barn var isåfall. Vi har ett gästrum med dubbelsäng så det skulle funka 🙂

stats