Emma Barremyr

Profylaxkurs och en underbar sommarkväll

Igår var jag, Pelle, syrran och hennes kille på en förlossningsförberedande kurs på Yogainstitutet här i Karlstad. Jag och Pelle gick den kursen inför förra förlossningen också och var så himla nöjda så att vi kände att vi ville göra den igen. OCH SOM jag såg fram emot det, både för att jag visste att det skulle ge mig massa bra redskap inför förlossningen, men även för att det är en himla mysig grej att få göra tillsammans som par ♥

Precis som förra gången jobbade vi under tre timmar med andningyogade tillsammans, ljudadediskuterade förlossningen och vikten av att hålla sig lugn och avslappnad, masserade varandra, sjöng till bebisen och avslutade sedan med en introduktion i babymassage.

Jag känner mig väldigt trygg i allt vi gjorde och vill väldigt gärna använda yogan, andningen, meditationen, massagen, den mentala inställningen, närvaron och lugnet som redskap under förlossningen. Jag vet ju hur lätt det är att glömma allt det där när jag väl ligger där och har jätteont, och därför känns det skönt och viktigt att göra en sån här grej tillsammans. Nu har Pelle också gjort alla övningar och kan vara med och påminna mig om vad jag vill och behöver. Han kan andas och ljuda tillsammans med mig, göra massagen vi lärde oss och vara den tryggheten jag behöver!

Det var en skön eftermiddag som gav mig massa ny energi. Efteråt kände jag mig piggare än på länge och efter att vi hämtat Elsa på förskolan åkte vi hem och bara njöt av det som var kvar av kvällen. Vi åt middag i uterummet, fyllde därefter badbaljan till Elsa och tog med den ut i solen! Luften var sådär underbart sommarvarm och vi satt där hela familjen och bara njöt. Elsa lekte i badet medan jag och Pelle fick tid till att smälta eftermiddagen. En alldeles magisk stund!

Sen tog Pelle kvällsrutinerna och läggningen medan jag fick gå min kvällsvattningsrunda i trädgården. Där och då mådde jag så himla bra och upplevde att lite energi kommit tillbaka, vilket kändes otroligt tacksamt efter en riktigt jobbig vecka ♥

 

Älskar att bo i hus och älskar stunder som dessa ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lotta

    Det låter som en så himla bra grej att förbereda sig inför en förlossning genom yoga-, andnings- och meditationsövningar! Vet du om det erbjuds på andra yogastudior? 🙂 All styrka och lycka till i er i er graviditet!

    1. emmabarremyr

      Ja det är guld värt! Det gör det säkert 🙂 Går nog att googla sig till om inte annat! 🙂

stats