Emma Barremyr

Midsommar 2019

Måndag morgon och tillbaka till verkligheten efter en lång och härlig midsommarhelg! Vi har som sagt varit uppe i Torsby hos mamma och pappa större delen av veckan, men hann även med lunch och häng i svärföräldrarnas stuga igår!

Trots en fantastisk helg har jag inte mått speciellt bra. Kan knappt själv förstå hur jag ser så pigg och glad ut på alla bilder, för det är inte så jag känner mig. Lite smink och ett leende kan dölja mycket ändå! Jag har varit så tom på energi, illamående och så nära till gråt att jag brutit ihop flera gånger. Jag vet inte om det är järnbristen som gör att jag känner mig så ledsen just nu? Jag har så svårt att acceptera den här tröttheten och det är tufft psykiskt att inte orka något alls. Jag har fått vila så himla mycket den här veckan och tycker det är jobbigt att jag verkligen måste pressa mig själv för att orka minsta lilla. Jag vet att det inte är länge kvar nu, men det som gör mig mest ledsen att inte kunna vara den mamman jag vill. Åh vad jag bara vill kunna ta hand om Elsa och ha energi till att springa runt med henne!

Menmen, jag är iallafall enormt tacksam för att hjälp jag fått från familjen de här dagarna. Elsa har inte lidit speciellt mycket utan tvärt om haft väldigt roligt, lekt mycket med kusin Alicia och fått så mycket uppmärksamhet från mormor, morfar och sina mostrar. Så glad att vi har dem <3

Jag lovade ju att visa er bilder från midsommarhelgen idag så nu kör vi en hel drös med bilder från telefonen som start på bloggveckan! Så varsågoda, här är vår midsommarhelg 2019 🙂

 

Jag, syrran och barnen samåkte upp till Torsby i onsdags när jag fick ett plötsligt sug efter motti och fläsk. Ett klassiskt gravids dök upp och jag ringde genast till Kollsberg för att kolla om deras servering hade öppnat för säsongen. Det hade de, så jag drog med syrran, mamma, pappa och barnen dit på lunch direkt vi anlände till Torsby! GUUUUUUDARS så gott det var!!!

 

Efter maten gick vi ut på udden och kollade på utsikten! Där ovan sitter våra små älsklingar och håller varandras hand <3 Och tänk, inom några veckor blir de båda storasystrar!

 

 

Min två älsklingar! En i magen och en utanför <3

 

 

När vi kom till mamma och pappa fick barnen bada i poolen. Det var sådär härligt varmt i luften så vi hängde ute på terassen hela eftermiddagen!

 

 

Efter middagen kom glassbilen förbi så barnen fick gå och köpa glass med mormor! Elsa och Alicia delade på en GB sandwich. Och vilken lycka (och sockerkick) sådär en timme innan läggdags. Det blev full fart kvällen lång och jag kan ju meddela att läggningen tog bra mycket längre tid än vanligt…

 

 

På torsdagen mådde jag inte alls bra. Jag låg i soffan hela förmiddagen innan vi till slut tog oss ner på byn en sväng för att leka i lekparken och äta lunch. Det blev lunch på Wiener där jag tog en räksmörgås och cappuccino. Elsa fick pannkakor hon!

 

 

När vi kom hem från byn gick jag och la mig en stund och SOMNADE. Jag somnade alltså mitt på ljusa dagen. Det händer ALDRIG annars (inte ens när jag är sjuk kan jag sova på dagen), så den här järnbristen spökar verkligen i kroppen. Vaknade två timmar senare och var inte ett dugg piggare. Killarna kom upp till Torsby, vi åt middag och sen gick jag och la mig igen….

 

 

Midsommarafton började med Miniborejoggen! En tradition från när jag var liten då vi alltid var med och sprang. Elsa och Alicia sprang loppet med sina pappor och vi stod vid sidan och hejade på. Helst av allt skulle jag velat vara hemma och sova för jag var så himla trött att jag knappt orkade stå upp, men jag ville ju inte missa Elsas första Miniborejogg. Jag grät och kände sån förtvivlan innan vi till slut kom iväg. Jag var helt slut!

 

 

En high five i målgången! Det här var midsommarhelgens stora händelse för Elsa. Hon älskar att springa och tyckte det var så roligt att vara med och få medalj när hon gick i mål! Min älskade lilla tjej. Jag ska fortsätta att uppmuntra rörelseglädje och jag hoppas att du alltid ska röra på dig för glädjens skull <3

 

 

När vi kom hem däckade jag i soffan medan de andra fixade midsommarlunchen!

 

 

Min midsommartjej i midsommarkransen (som var mycket roligare att ha på sig än förra året, hehe).

 

 

Nu är det nära för oss båda! Lina i vecka 37 och jag i vecka 35 <3

 

 

Midsommarlunchen bestod av mammas klassiska skaldjurscheesecake, lax, spenatomelett, potatis, sallad….

 

 

…bröd, melon och ost!

 

 

Och lunchen avnjöts ute i solen vilket var ljuvligt!

 

 

Sen gjorde syrran där här sjuka tårtan till efterrätt! Seriöst!!!! Jag har nog aldrig ätit godare tårta 😀 Maräng, smörkräm, grädde, smält choklad och massa jordgubbar! Åt mig alldeles för mätt men kund inte låta bli att ta två gånger eftersom det var så jädra gott!

 

 

Sen blev det midsomamrdans runt den söta lilla stången som mamma gjort till småtjejerna! Här dansas det ”Björnen sover”.

 

 

Och här ”Prästens lilla kråka”…

 

 

Och ”räven raskar över isen”…

 

 

<3

 

 

Idylliskt är bara förnamnet! Innan middagen gick vi ut och plockade lite blommor till buketten på middagsbordet!

 

 

Sen blev det grillat med potatissallad innan jag och barnen gick och la oss. Resten av familjen spelade kubb och spel, men det orkade jag inte vara med på…

 

 

I lördags vaknade vi upp till en helt fantastisk morgon och vi hängde här ute på terassen ungefär hela förmiddagen!

 

 

Pelle knöt ett rep på Bobbycaren och sprang runt med barnen på gräsmattan. Det är en form av rörelseglädje det också!

 

 

Själv hängde jag i skuggan och bara vilade!

 

 

Tjejerna tog sig ett dopp i poolen!

 

 

Efter lunch åkte vi till ”Mormors glasscafé” i Lysvik! Det brukar vara tradition att åka dit minst en gång varje sommar iallafall. Det har så goda glassar!

 

 

Jag tar alltid glassen ”mormors lortgris” på menyn som är en kombination av saltlakrits, hallonlakrits och vaniljglass med hallon och blåbär, saltlakritssås och lakritsflakes. Ja ni hör ju, Så galet gott!!!

 

 

Älskar honom så mycket <3

 

 

När vi kom hem packade vi upp allt och sen blev det ”sconesmiddag” innan kvällsrutiner och läggdags.

 

 

Jag har inte alls varit sugen på scones den här graviditeten, men igår var det faktiskt gott! Längtar till den dagen när jag kan äta med chevre och brieost igen!!!! Snart så 🙂

 

 

Pelle ägnade kvällen åt att skruva ihop en studsmatta till Elsa. ”Vi ska inte ha någon studsmatta” sa vi, och nu står det en där iallafall. Alla grannar har ju studsmattor i vårt område och Elsa ÄLSKAR att vara där och hoppa. Det är bara det att hon är alldeles för liten för att hoppa med större barn, hon flyger som en liten vante och vi är så himla rädda att hon ska skada sig. Så hon fick en egen.

 

 

Igår morse sa vi att det stod en överraskning i trädgården och det var verkligen oslagbart att se hennes glädje när hon sprang ut och fick se den! Värt både pengarna och att ha den där i trädgården trots att jag tycker det är fruktansvärt fult. Vad gör man inte för sina barn liksom <3

 

 

Sen hade vi en förmiddag med lite fix här hemma! Pelle städade i förrådet….

 

 

Elsa grejade för sig själv och jag tvättade och fixade vagnen inför säljning!

 

 

Hopp, hopp, hopp hela dagen lång!

 

 

På eftermiddagen åkte vi till Vitsen för att äta mat med svärföräldrarna!

 

 

Vi hittade sommarens första blåbär som Elsa med glädje mumsade i sig 😀

 

 

<3

 

 

Hemma igen skördade jag lite spenat och en gurka från växthuset!

 

 

Kvällens fruktsallad toppades med massa keso, mandel, mandelsmör, russin och kokos! Mums, fruktsalladen på kvällen är så god!

 

Och det var det hela (om ni orkade hänga med ända hit, hehe). Nu ska jag inte trötta ut er med fler bilder utan istället önska er en härlig måndag <3 Hoppas att eran midsommarhelg har varit toppen och att ni får en fin vecka!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Vad härligt det ser ut!!! Och vad roligt att det snart är nära nu för barn nummer två. Förstår att ni längtar ihjäl er!!!

  Jag utmanar dig med en blogglista om hälsa idag på min blogg! Kul om du också vill göra denna lista!

  Kram

 2. Linnéa

  Vet inte hur creepy detta låter men åh vad önskade jag kunde få ha dig som min vän. Jag älskar din blogg, ditt mindset, ja faktiskt allt! Njuter av allt du lägger upp och mår så dåligt med dig när du inte mår bra.. 🙁 Drömmer mkt om hus och en trädgård och ja allt det där haha, önskar och hoppas jag med har det en dag! Och att jag en dag har en vän i mitt liv som utstrålar samma lika som du gör! <3 Tack för att du delar med dig av din vardag, den är inspirerande även om du inte alltid själv kanske känner det!

  1. emmabarremyr

   Men alltså HUR FINT att få läsa detta?! <3 Blir så glad och varm i kroppen! Ni känns ju som mina vänner och jag är så glad för den här kontakten jag har med er! Hoppas jag får krama om dig en dag! Stooooor kram

stats