emmabarremyr

Emma Barremyr

Snacks till BB-väskan

Hej vänner ♥

Nu har vi även packat ner snacks i BB-väskan

En förlossning kräver ju massa energi, så därför är det viktigt att ladda upp med saker som ger just energi!

Men jag tycker det är jättesvårt att veta hur mycket man ska ta med sig? En förlossning kan ju vara i allt från några timmar till flera dygn, och det är ju inget man vet i förväg. Fast det är nog bäst att räkna med det sistnämnda, hehe. Jag tänker ändå att en stor del av tiden (latsensfasen) kommer tillbringas här hemma, och då kan vi fokusera på att försöka äta och få i oss energi här.

Sen har de flesta jag pratat med inte ätit så mycket under själva förlossningen (den aktiva fasen – när man har som mest ont), utan istället uppskattat att ha massa godsaker att äta när man ligger på BB efteråt.

Vi har laddat med bröd i frysen som vi plockar fram och gör äggmackor av som Pelle får ha med sig när det väl blir dags. Sen har vi alltid en extra klase bananer här hemma nu för att kunna packa ner i BB-väskan innan vi drar iväg. Och skulle det ta lång tid på förlossningen och allt snacks tar slut får Pelle springa helt enkelt springa till kiosken och köpa mer!

 

Vårt snacks till BB-väskan:

>> Torkad mango

>> Salta kokoschips

>> Bananchips

>> Snickers

>> Rawbars

>> Äggmackor

>> En klase bananer

>> Sportdryck och cola (till Pelle)

 

IMG_0336 IMG_0335

 

Vad hade ni med er för snacks i BB-väskan?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Mitt tips är att ta med saker du kan dricka, som smoothie, kokosvatten etc. Jag hade svårt att äta med dryck gick ner. Här i Uppsala fick jag blåbärssoppa o saftsoppa på förlossningen men det var skönt att kunna varva det med annat då jag tycker det blev lite väl sötsliskigt av all saftsoppa.

  1. Emma

   Tack för tipset! Här i Karlstad får man stark saft, men smoothie kan nog vara gott att ha med också, det ska jag köpa 🙂 Kram

 2. Malin

  Låter gott!
  Jag hann/ville aldrig äta något vid någon av gångerna.
  Som du skriver så är det ju bra att ha till efteråt om inte annat!
  Lycka till!

 3. Sara

  Ingenting faktiskt… När förlossningsarbetet sätter igång är äta det sista jag velat – eller kunnat – göra.
  Tänk däremot på att epidural och andra bedövningar kan göra en illamående och väldigt törstig!

  Lycka till, så spännande!

  1. Emma

   Ja det är vad de flesta säger så det mesta av snackset blir nog kvar till efteråt. Då smakar det nog himla gott! Tack för att du delar med dig 🙂

 4. Veronica

  Låter som en bra mix!!!

  Här blir det rawbars, mini-majskakor med sourcream onion, linschips, vanligt smågodis, nötter, torkad mango, proteinkex, choklad, kokosvatten, cola och nån typ av festis/mer. Kommer också ha med en påse torkade plommon. Tänker att vi inte kommer äta en bråkdel av allt men gott att ha tiden på BB och så får vi ta med resten hem om vi åker hem tidigt. Sist stannade vi 5 nätter både pga att jag hade lite feber och sen för att vi ville. Det nyöppnade patienthotellet var så härligt 🙂

  1. Emma

   Just det! En påse katrinplommon har jag också packat ner till efteråt. Det kanske hjälper till att hålla igång magen lite 🙂 tror inte vi heller kommer att äta så mycket av det vi packat ner under själv förlossningen, men som du säger är det ju gott att ha till efteråt 🙂

stats