Emma Barremyr

Förlossningsväskan till lillasyster

 

Vi är inne i vecka 34 nu och igår kväll började jag så smått packa våra förlossningsväskor. Min och Pelles är inte klara, men lillasysters packade jag klart ganska snabbt, så nu är en väska redo iallafall. Innehållet liknar den väskan vi hade med till Elsa ganska mycket, men jag har lagt till lite mer kläder och bomullstvättlappar. Elsa kräktes ju som en liten gris från den stunden vi gick från förlossningen och vi hade därför behövt fler ombyten och något smidig att torka spyor med. Nu vet vi inte hur lillasyster blir, men jag känner ändå att jag vill vara förberedd om hon skulle bli likadan och vi måste stanna kvar – för då tar ombytena slut fort.

Åh, hörnni, jag ÄLSKAR verkligen den här förberedelsen och att få greja med allt här hemma. Det gör att det hela känns så verkligt på något vis. Tänk att vi snart är fyra i familjen här hemma <3 Samtidigt känns det så sjukt och overkligt att jag nu packar förlossningsväskan för andra gången i mitt liv. Jag ska få uppleva en förlossning till – WOW!

Men åter till listan med grejer jag packat ner i lillasysters förlossningsväska. Förra gången googlade jag som bara den och var osäker på vad jag verkligen behövde, men den här gången känner jag mig säkrare och vet vad jag vill ha i väskan. Det här skulle jag också rekommendera er andra som ska föda att packa i bebisens väska.

 

Det här har vi med till lillasyster i förlossningsväskan:

– 3 bodys

– 3 par byxor

– 2 pyjamasar

– 2 tunna mössor

– 1 kofta

– 1 par sockor

– 2 filtar (en tunnare och en tjockare)

– 1 snutte

– babynest + baby care skin (får ligga i bilen ifall vi skulle bli kvar på BB)

– blöjor

– våtservetter

– nappar

– mjuka bomullstvättlappar (SÅ BRA att torka spyor med)

– babyskydd

 

 

Snutte, snuttefilt och nappar <3 Nappen blir kanske inte använd eftersom amningen behöver komma igång, men vi tar med dem ändå.

 

 

Babynestet och en lite tjockare filt!

 

 

Ekologiska bomullstvättlappar från Summerville – de är grymma!

 

 

Åh, dessa miniblöjor <3 Tycker Libero tusch är så himla med den gula randen. Den blir blå när bebisen kissar eller bajsar så då är det lätt att se när det är dags att byta!

 

 

Lite kläder som ska med <3

 

 

Och nya skötväskan! Köpte en ryggsäck den här gången och är så himla nöjd!

 

Har jag glömt något på listan som NI vill tipsa om? Dela gärna med er!

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Mitt tips är att mamman bär oömma kläder om bebis kommer fort å man inte hinner byta om. Molly kom på badrumsgolvet på BB innan jag fått ett rum! Vi va dagens samtalsämne😂

 2. Veronica

  Verkar som en bra packning! Blöjor har vi fått på BB båda gångerna, men det kanske är olika i olika landsting?
  Jag har tänkt på en sak. Hoppas du inte blir ledsen eller kränkt av frågan, jag vet ni är medvetna och verkar vara superfina föräldrar <3 Jag har märkt att ni klär Elsa och nu den nya bebisen i väldigt klassiska flickkläder (rosa/spets/ljusa färger). Har du lust att skriva lite om det, hur ni tänker kring det. Genustänk ligger ju självklart inte bara i kläder, men jag har aldrig sett nån bild på Elsa i mer könsneutrala eller kläder från "pojkavdelningen" (avskyr det ordet).

  1. emmabarremyr

   Så smidigt när man får det på BB. Det får vi tyvärr inte här, om allt går bra på förlossningen så får man ju bara vara kvar i sex timmar efter födsel och sen gå till patienthotellet (eller åka hem), och då måste egna blöjor med 🙂 tack för frågan! Jag tar upp den i ett inlägg! Kram

   1. Veronica

    Tack vad intressant att du skriver om det! Jag vet inte om du läst ”Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2”, tycker det är en toppenbok. Här är också en bra artikel i ämnet: https://www.svt.se/opinion/tajta-klader-far-flickor-i-forskolealdern-att-vilja-banta

    Man kan tycka att det bara är kläder, men det är så mycket mer som kommer med det. Även om vi som föräldrar är medvetna, så är inte alla det som barnen träffar 🙂

    Ser fram emot inlägg och diskussion!

   2. Veronica

    Tack vad intressant att du skriver om det! Jag vet inte om du läst ”Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2”, tycker det är en toppenbok. Här är också en bra artikel i ämnet: https://www.svt.se/opinion/tajta-klader-far-flickor-i-forskolealdern-att-vilja-banta

    Man kan tycka att det bara är kläder, men det är så mycket mer som kommer med det. Även om vi som föräldrar är medvetna, så är inte alla det som barnen träffar 🙂

    Ser fram emot inlägg och diskussion!

    Och, märkligt att bara vissa landsting får blöjor på BB. Vi fick det även på patienthotellet, allt man behövde i form av bindor, blöjor, värktabletter etc.

stats