Emma Barremyr

Gravid vecka 34

 

Jag trodde först inte att jag skulle få till den här graviduppdateringen i och med att jag varit så dålig i helgen. Jag har inte haft någon feber idag, men ändå varit helt slut och inte alls mått bra, så jag hade verkligen ingen lust att ta några bilder. Men jag bet ihop, slängde på lite mascara och satte på en klänning nu i eftermiddag så att kunde ändå Pelle knäppa några bilder trots allt. Så här kommer veckans graviduppdatering! Vecka 34 nu, hur sjukt?!

 

Nytt sedan förra veckan: Jag tycker att det har blivit lite lugnare i magen senaste veckan och det känns som att hon sover mer nu än tidigare. Det har verkligen varit en liten vindling ända sen jag kände de första fosterrörelserna. Jag tycker att jag har känt rörelser i princip dygnet runt, så jag har funderat på om hon någonsin sover? Haha. Nu är nätterna väldigt lugna och jag vaknar bara någon enstaka gång per natt av rörelser. På morgnarna och kvällarna är rörelserna som mest intensiva medan det under dagen är ganska lugnt och rör sig lite i omgångar.

Bästa med veckan som gått: Gravidmassagen som jag unnade mig i tisdags. Herregud vad skönt det var! Jag har presentkort på KMTI (tack mina underbara svärföräldrar) och ska försöka komma iväg ytterligare en gång innan förlossningen. Även gravidyogan i måndags var ljuvlig och det känns som att jag börjar bli lite lugnare inombords nu när jag trappat ner på jobb och lägger mer fokus på att ta hand om mig själv.

Sämsta med veckan som gått: Beskedet om Terese Alven bortgång. Den har slagit hårt på många av oss och det är så otroligt sorgligt alltihop. Händelsen har påverkat mig mycket och funnits med mig i tankarna hela veckan. Det gör fysiskt ont i hela kroppen att tänka på allt hon gått igenom, på hennes familj och att hon inte får se sina barn växa upp. Fy sjutton så orättvist!

 

 

Veckans bebis: Nu är bebisen ca 42 cm och väger runt 2,35 i slutet av veckan. Det går undan med vikten och hon lägger på sig i rasande fart! Utrymmet i magen minskar för varje dag och barnets rörelser blir därför större och långsammare. Många barn lägger sig till rätta den här perioden och vissa fixerar huvudet vid bäckeningången, och det verkar våran lilla smula ha gjort. Bebisen kan nu också bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar.

Veckans mående: Som vanligt ungefär! Jag är illamående, astrött, har onda sammandragningar, svårt att andas och molvärk i ryggen. Plus en rejäl förkylning som däckade mig totalt i helgen. Har även känt mig ganska nere ett tag, men det har börjat kännas lite bättre de senaste dagarna, kanske för att vi närmar oss och det nu är mindre än femtio dagar kvar till BF. Inte alls länge ju!

Veckans mage: Den växer i takt med att bebisen växer känns det som, såklart! Gravid-t-shirtarna som jag köpte i mitten av graviditeten börjar bli för små och åker så gullig upp över magen. Gravidbyxorna börjar också kännas rejält tighta över magen och det skönaste plagget att gå i nu är mina gravidträningstights från Röhnisch. De är i stretchigt material och är supersköna tillsammans med en stor t-shirt! Är så less på att klä mig då inget egentligt är bekvämt och snyggt på samma gång….

 

 

Veckans craving: Chipssuget har verkligen slagit till! Jag måste ha saltbrist eller något som är så sugen på saltlakrits och salta chips. Chips och dipp är något jag i princip ALDRIG äter annars (är ju en godisperson och föredrar allra helst choklad i vanliga fall), men den här veckan har jag varit så sugen på chips och ätit det flera gånger. Gör en dipp till på Renee Voltaire chilimajo som jag blandar med turkisk yoghurt, salt och svartpeppar. SÅÅÅÅ GOTT!

Veckans träning: Jag hade en plan om att åka iväg och simma den här veckan, men jag tog mig aldrig iväg. Jag har därför kört på som vanligt med två styrkepass i gymmet och några lugnare promenader. Jag har trappat ner på tempot rejält, men är ändå tacksam för att jag fortfarande an röra på mig även om det är lugna pass.

> Läs här om hur du kan träna under tredje trimestern!

Veckans tankar: Kärleken till mina barn är så ENORM! Elsa satt och klappade på magen en dag och sa plötsligt ”När kommer bebisen ut mamma?” Jag svarade att vi måste vänta lite till. Då gav hon magen en stor kram och sa ”MIN LILLASYSTER! Kom UUUUUUT”. Hon är så gullig och det är så fint att se hennes längtan efter sin syster. Tårarna började rinna på mig och jag kände mig så lyckligt lottad som får uppleva det här. Det är många på förskolan som fått sina syskon nu och flera av våra vänner har fått sitt andra barn så Elsa börjar nog faktiskt förstå på riktigt att hon också ska få ”en egen bebis” snart eftersom hon träffar så många kompisar som precis fått syskon varje dag. ”Min bebis”, ”Min lillasyster” och ”Mamma har en bebis i magen” säger hon ofta, flera gånger per dag och hon vill gärna dra upp min tröja, klappa på magen, känna på sparkarna (hon skrattar helt underbart när hon känner rörelserna), krama magen, titta på mina bröst som bebisen ska dricka mjölk från o.s.v. Vi försöker prata mycket om hur det kommer att vara när bebisen kommer och läser böcker om att få syskon för att förbereda henne. Min känsla nu är att hon ser fram emot att få en syster väldigt mycket och det är väldigt fint att få känna så. Det är ändå en mysig tid för mig och Elsa också <3 Elsa vill också själv vara bebis ganska ofta och eftersom jag tycker att det är viktigt att hon får fortsätta känna sig liten om hon vill brukar jag då behandla henne som min lilla bebis. Jag kallar henne ”min första bebis” och jag berättar ofta för henne hur hon var som bebis, vad vi gjorde och hur det kändes när hon låg i min mage!

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats