Emma Barremyr

Det här var min fredagskväll <3

Den här helgen började inte alls som planerat. Inatt slog en rejäl förkylning till och idag vaknade jag upp med 39 graders feber, tjock och ond hals, snuvig näsa och en enorm värk i kroppen och huvudet. Jag började få ont i halsen redan igår, men kände mig pigg i övrigt, så jag tänkte inte så mycket på det. Pelle skulle ta med Elsa upp till hans föräldrar i Sunne ett dygn och jag såg verkligen fram emot lite egentid och att få greja här hemma. Jag hade tänk börja packa förlossningsväskan, pyssla i trädgården, äta frukost i solen och bara mysa i mitt eget sällskap.

Men så blev det inte och fy så dålig jag varit idag. Jag har tagit febernedsättande, men de har inte funkat, utan febern har legat stadig på 39 grader. Åh shit! Man blir bra ynklig av feber alltså! Så förutom illamående och höggravid är jag nu alltså rejält sjuk. På en av årets varmaste dagar! Otroligt oskönt.

Pelle är i skrivande stund på väg hem för att ta hand om mig lite. Jag har knappt orkat ställa mig upp idag och har därför inte fått i mig speciellt mycket att äta. Han lämnade Elsa hos sina föräldrar en natt till så kommer de hem med henne imorgon. Gud vilket jobbigt beslut det var! Jag längtar så otroligt mycket efter henne och hade sett fram emot att de skulle komma hem i eftermiddag, men hon får förmodligen roligare hos farmor och farfar eftersom Pelle också är lite hängig, så får vi vila upp oss lite och förhoppningsvis bli piggare snabbare.

Min plan var att dela med mig av min ”egentid” här hemma med ett gäng bilder från mobilkameran. Idag har jag inte tagit mer än någon bild till Instagram, men igår var jag ändå rätt flitig med kameran och hann pyssla lite! Häng på så får ni kika in i min fredagskväll!

 

När Pelle och Elsa packade in sig i bilden mot Sunne tog jag andra bilen och åkte till Blomsterlandet. Jag skulle egentligen bara ha bambupinnar till växthuset, men blev lite nya blommor också.

 

 

Och när jag kom hem satte jag igång med att plantera <3 Njöt ordentligt kan jag säga!

 

 

Planterade också om några gurkplantor som jag haft inne tills nu som förhoppningsvis växer sig lite större nu när de får mer jord 🙂

 

 

Jag gjorde en laxsallad till middag. Rejält med spenat från trädgården, gurka (också från trädgården), laxfilé, tomat, paprika, fetaost, massa frön och den här soltorkade tomater krämen på bilden ovan. Hade tänkt quinoa också, men glömde helt bort att koka det så jag struntade i det.

 

 

Satt i uterummet och avnjöt maten! Älskar såna här sallader och njöt så mycket av utsikten framför mig <3

 

 

Trädgården och skogen bakom huset <3

 

 

Efter maten tog jag en lång dusch och sen gick jag kvällsrundan med vattenslangen i trädgården <3

 

 

Nyplanterat!

 

 

Statusen i växthuset just nu! Det växer och frodas där inne om man säger så 🙂

 

 

Och i odlingslådorna växer det och frodas också! Massa rotfrukter, paprikor i växthuset, spenat och zucchinin växer så det knakar!

 

 

Sen gick jag in och blandade ihop en dipp på turkisk yoghurt och chilimajo som jag åt med salta chips till fredagsmys. GÖTT!

 

 

Såg ett par avsnitt av bonusfamiljen och sen gick jag och la mig! Och det var den fredagen, skönt att jag hann pyssla lite iallafall när den här dagen blev som den blev.

Nu ska jag försöka pallra mig ner och ta en dusch innan Pelle kommer hem med mat. Hoppas ni får en fin lördagskväll allihopa <3

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Alltså din odling Emma, helt fantastisk! ?? Hoppas att du får må bättre de kommande dagarna, krya på dig ❤

    1. emmabarremyr

      Ja visst är den underbar! Jag älskar den så mycket <3 Och tack fina, jag börjar känna mig bättre nu så förhoppningsvis går det åt rätt håll! Hoppas att du mår bra och har haft en fin helg! KRAM

  2. Sara

    Så kämpigt. Hoppas du mår lite bättre efter en natts sömn!

    Förresten, har ni byggt krukorna i växthuset själva? Om, hur har ni gjort? 🙂

    1. emmabarremyr

      Tack, jag känner mig lite piggare idag så det går förhoppningsvis åt rätt håll nu 🙂 Och ja – vi har byggt lådorna själva, eller Pelle har rättare sagt 🙂 Han köpte färdigmålade vita plankor som han spikade ihop och satte fiberduk i!

  3. Sofia

    Och ändå. Vilken jäkla hjälte du är som ändå kämpar ihop ett blogginlägg för att vi ska få lite pepp! Det är osjälvisk kärlek det <3

stats