Emma Barremyr

Så ser en matdag under graviditeten ut för mig

Jag fick ett önskemål om att skriva ett inlägg om hur en vanlig matdag ser ut för mig under graviditeten. Jag äter mer sötsaker och lite mer enformigt nu än i vanliga fall, men annars så skiljer det sig inte jättemycket från hur det brukar se ut även när jag inte är gravid. Tiderna är ganska ristade i sten, för det är så viktigt att jag äter regelbundet och inte drar ut på måltiderna när jag mår illa.

Varsågoda! Här är min matonsdag för ett par veckor sedan – en väldigt normal matdag under den här graviditeten skulle jag säga!

 

07.00. Frukost

Som ni vet så är jag ju i vanliga fall en riktig frukostmänniska som ÄLSKAR frukost. Det gör jag inte nu. Att äta på morgonen är vidrigt och jag är i princip aldrig sugen på något, men måste såklart alltid tvinga i mig frukost ändå. I de allra flesta fall blir det ett par smörgåsar som på bilden ovan, där pålägget varierar mellan stekt ägg och laxpastej, ost och gurka eller ost och marmelad. Ibland blir det en gröttallrik som variation och andra gånger havregurt eller smoothie med granola.

Utöver det äter jag alltid en liten skål med syrade morötter och dricker ett stort glas citronvatten med isbitar i.

 

 

10.00 Mellanmål

Jag har rätt svårt att äta under hela förmiddagen just nu och det enda jag kan tänka mig när det börjar bli dags för mellanmål är apelsiner. Jag har verkligen haft cravings på det och jag antar att det är för att det lindrar illamåendet lite. Apelsinerna har ju varit så goda nu under en lång period och är jag riktigt hungrig till mellanmålet kan jag lätt trycka i mig två stycken utan problem. Syrligt, läskande och gott!

Rätt ofta slinker det även ner lite godis den här tiden också. Salta patroner eller djungelvrålsklubbor lindrar illamåendet väldigt bra det med, och även om jag helst inte vill äta massa sött så gör jag det ändå, för det får mig att må lite bättre. Önskar såklart att jag hade kunnat ta ett tuggummi eller borsta tänderna, men inget funkar speciellt bra. Magen klarar inte av tuggummi och jag blir jätteillamående av att borta tänderna så det är inga bra alternativ.

 

 

12.00 Lunch

Vad jag äter till lunch varierar såklart. För det mesta har jag en matlåda från dagen innan som jag värmer och äter medan det andra dagar blir en lunch ute, som den här dagen då jag åt lunch på Zest inne i stan med en kompis. En rejäl lax- och räksallad med quinoa, massa goda grönsaker och en mango- och ingefärsdressing! Passade även på att ta en efterrätt i form av en raw lakritspralin.

Ibland blir jag illamående av matsmaken i munnen efter lunchen och då slinker det ofta ner en saltlakritspatron eller så suger jag på en djungelvrålsklubba. Då brukar illamåendet släppa faktiskt och jag slipper matsmaken i munnen.

 

 

15.00 Mellanmål

Den här tiden brukar illamåendet ha vänt på riktigt och jag kan ofta njuta av en kokoslatte och en bit banankaka. Jag är så sugen på det varje dag och om jag ska vara ärlig är det nog inte många dagar den här våren som jag inte har ätit detta till mellanmål / eftermiddagsfika. Hehe. Det är ett mättande och sååå gott mellanmål 🙂

 

 

18.00 Middag

Vad vi äter till middag varierar också såklart! Jag brukar ju dela med mig av vår middagsmeny då och då och lagar alltid något nytt varje kväll. Den här dagen blev det kycklingbiffar med rotfrkter i ugn och fetaostsås!

 

 

20.00 Mellanmål

Till kvällsmål blir det alltid en rejäl fruktsallad. BÄSTA BÄSTA BÄSTA på hela dagen! Banan, apelsin, jordgubbar, hallon, physalis, kiwi och blåbär är den bästa kombinationen. Sen toppar jag med vispad grädde, russin, hackad mandel och kokosflingor. MUMS!

 

Det var det hela! Nu blev jag sugen på eftermiddagsfika. Klockan är snart 15.00 när jag skriver det här inlägget så nu är det dags för en kokoslatte och banankaka!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats